Gazi Mahallesi'nde Gağan etkinliğine polis saldırısı: 6 kişi gözaltına alındı

İstanbul Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirilen Gağan etkinliğine polis saldırdı. DEDEF tarafından yapılan açıklamada polisin havaya ateş açtığı belirtilerek 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gazi Mahallesi'nde Gağan etkinliğine polis saldırısı: 6 kişi gözaltına alındı

Gazi Dersimliler Derneği’nin İstanbul Gazi Mahallesi’nde düzenlediği Gağan etkinliğine polis saldırısı gerçekleştirildi.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından yapılan açıklamada, polisin havaya ateş açarak müdahale ettiği, aralarında DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben’in de bulunduğu 6 kişinin darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada ”Yeni yılı karşılama etkinliği olan Gağan etkinliğini bahane ederek arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

HÜSEYİN AYGÜN: EN MASUM TOPLAŞMADAN KORKUYORLAR

Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün gözaltılara tepki göstererek, “Gağan, Dersimliler’in yeni yıl kutlamasıdır. İstanbul Gazi’de kutlama yapan arkadaşlara polis saldırmış, gözaltılar var. Akılalmaz bir şey. Hiçbir kontrol, izan ve rasyonalite yok AKP devletinde. En ‘masum’ toplaşmadan korkuyorlar. Demek ki bu zifiri karanlık dönemin sonundayız” dedi.