'Gazetecilere yönelik saldırılar araştırılsın' önergesi AKP oylarıyla reddedildi

Son dönemde gazetecilere yönelik giderek artan saldırıların araştırılması için Meclis’e verilen önerge AKP’nin oylarıyla reddedildi.

'Gazetecilere yönelik saldırılar araştırılsın' önergesi AKP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulu’nda CHP grubunun gazetecilere yönelik saldırıların araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesi önerisi gündeme getirildi.

Öneri üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir merkezden üretilen manşetler ve yaratılan algı operasyonlarıyla basın emekçilerinin baskıya maruz bırakıldığını söyledi. Gazeteciler Yavuz Selim Demirağ ve Sabahattin Önkibar’ın saldırıya uğradıklarını anımsatan Özel, “2019 Türkiyesi’nde bu gazeteciler muhalif söylemlere sahip diye bunlar oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Tayyip Erdoğan Türkiyesi bugün herkesin kendisini ifade ettiği, kimsenin korkmadığı bir ülkedir” dediğini aktaran Özel, “Okudukları gazetenin yazarının, elinde beyzbol sopaları olan vandallar tarafından dövüldüğünü, kaburgalarının kemiklerinin kırıldığını görünce bu ülkede insanlar korkmaz mı? Gazeteciler o kalemi, sizin yarattığınız özgürlük ortamından değil, yüksek ahlaklı, baskıya karşı üstün dirençleri ve mesleklerine bağlılıklarından dolayı tekrar tutuyorlar” diye konuştu.

Gazeteciye sağlanacak özgürlük ortamının toplumun haber alma hakkına, özgür düşünce ile özgür düşünceye ulaşma hakkına ve demokrasiye güvence sağlayacağını dile getiren Özel, “Bunu yaparsanız hepimiz seviniriz ama gururu iktidara kalır. Neden gerekli adımları atmıyorsunuz? O zaman sustuğunuzda şiddetin ortağı olursunuz. Susmayın, hep beraber çözelim” dedi.

Ancak CHP’nin grup önerisi AKP’nin oylarıyla reddedildi.