Gözaltına alınan gazeteci Canan Coşkun serbest bırakıldı

Gazeteci Canan Coşkun, 4 yıl önce açılmış bir hakaret davası dosyasındaki ifade eksikliği nedeniyle, hakkında çıkarılan yakalama kararından dolayı gözaltına alındı. Coşkun bugün de, toplanan para cezası ödendikten sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan gazeteci Canan Coşkun serbest bırakıldı

Medyascope muhabiri Canan Coşkun, 2015’teki bir hakaret davası dosyasındaki ifade eksikliği nedeniyle hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı.

Taksim Balo Sokak’ta polis kontrolü sırasında gözaltına alınan Canan Coşkun’un işlemlerin ardından Taksim Polis Merkezi’ne sevk edileceği belirtildi.

Gazeteci Dayanışma Ağı’ndan yapılan açıklamaya göre önce hastaneye, ardından karakola sevkedilecek olan Coşkun bu geceyi karakolda geçirecek.

“KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET’TEN GÖZALTI

Coşkun hakkında, bazı hakim ve savcıların, kısaca TOKİ diye bilinen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin bir iştiraki olan Emlak Menkul Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı’ndan indirimli lüks konutlar satın aldığına ilişkin haberi nedeniyle 2015 yılında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan dava açılmıştı.

BUGÜN SERBEST

Geceyi emniyette geçiren Coşkun, ardından sevk edildiği adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Coşkun, Twitter adresinden şöyle bir açıklama yaptı:

“Dayanışma mesajı gönderen herkese teşekkür ederim. 12 bin 600 TL para cezası dostlar tarafından toplandı ve serbest kaldım. Yakalama kararına da hiç gerek yoktu çağırsaydınız gelirdim, sonuçta adliye çalışma alanım.”