Galatasaray Lisesi’ne atanan Fenerbahçeli müdüre tepki geldi

"Başka renklere gönül vermiş bir kişinin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun sembolik de olsa doğal üyesi olması kabul edilemez."

Galatasaray Lisesi’ne atanan Fenerbahçeli müdüre tepki geldi

Galatasaray Lisesi’ne Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan Feyzioğlu’nun yerine Prof. Dr. Vahdettin Engin’in müdür olarak atanması gündem oldu.

Galatsaray Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kurucumuz olmasından onur ve gurur duyduğumuz, bununla her zaman iftihar ettiğimiz Galatasaray Lisemize rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır.

Başka renklere gönül vermiş bir kişinin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun sembolik de olsa doğal üyesi olması kabul edilemez.

Geleneklerimize aykırı olan bu atamanın camiamızın beklentilerine uygun bir şekilde düzeltilmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,”

Adı geçen yeni müdür Prof. Dr. Vahdettin Engin ise; “Ben mektepli Galatasaraylıyım, orada görev almak benim için büyük bir onurdur.” diyerek yeni görevini duyurdu.

Engin, aynı zamanda haftalık Habertürk Tarih dergisi yazarı. Tarihçi Engin’in Galatasaray Spor Kulübü’nün kuruluş belgesini bulduğu söylenirken, sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olduğu da iddia edildi.

Engin, kesinleşen bir sürecin olmadığını belirtip şunları söyledi; “Şu anda atama kesinleşmedi, bir süreç yaşanıyor. Galatasaray Lisesi benim yuvam, ben orada 8 yıl okudum. Ülkemizin göz bebeği okullarından biri. Orada görev almak benim için büyük bir onur.”

Galatasaray Spor Kulübü Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, müdürlük için adı geçen Engin’in bu görevi teşekkür ederek, kabul etmemesi gerektiğini söyledi.

Hamamcıoğlu’nun müdür ataması ile ilgili paylaşımı şöyle:

“Galatasaray Lisesi’ne yeni müdür atanmasıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Bu konudaki bilgi ve görüşlerimi paylaşmak isterim.

1.İsmi geçen Sn. Vahdettin Engin, dünya çapında bir sosyal bilimcidir. Galatasaray Lisesi tarihi hakkında yazdığı pek çok kitabı mevcuttur.

2.Kendi beyanına göre de bu makama “henüz” ataması yapılmamıştır. Buradan çıkarılabilecek sonuç “yakında” atamanın kesinleşeceği yönündedir.

3.Akademik ve Galatasaray Lisesi özgeçmişi çerçevesinde bu göreve “layık” olduğu konusunda ve Galatasaray Lisesi eğitim seviyesini daha da ileriye taşıyacağı konusunda endişe yersizdir.

4.ANCAK Galatasaray Lisesi sıradan bir lise değildir. Hepimizin gönül verdiği kulübümüzün içinden doğduğu ve kurucu idaresinin oluştuğu bir yer olmasının dışında, demokratik ve laik Cumhuriyet değerlerinin savunucularını yetiştiren bir eğitim sembolüdür. Lise müdürü olmanın şartları arasında her ne kadar “hangi takımın taraftarı” olduğunun önemli olmadığını savunanlar olsa bile, konu “Galatasaray Lisesi müdürlüğü” ise, en azından bu makama layık görülen kişinin “takım üyesi/taraftarı” olmaması gerekir ki, ileride kulübe üye olabilecek doğru, faydalı ve gerçek Galatasaraylılar yetişsin.

Değerli Vahdettin Ergin’in başka takım üyesi olduğu, tescillenmiştir.

5.Kulüp tüzüğünde lise müdürünün, yönetim kurulunun doğal üyesi olduğu belirtilmekteyse de, bu zamana kadar hiçbir müdür, ilk toplantılar hariç, toplantılara katılmamış ve herhangi bir konuda oy kullanmamıştır. Bununla ilgili endişeye gerek yoktur. Dolayısıyla, bu konuyu speküle ederek, olası bir tüzük tadil genel kurulunda ilgili maddeyi değiştirmeye heveslenerek, kimse zemin oluşturmamalıdır.

TEMENNİM-

Değerli bilim adamı, iyi bir Galatasaray Liseli Sn. Vahdettin Engin’in kendisini son derece onurlandığına inandığım bu kutsal görevden, ataması kesinleşmeden önce, teşekkür ederek, feragatı etmesidir.

Böylelikle, Galatasaray ve Galatasaray Lisesi karşıtlarına yeni bir polemik yaratma imkanı vermemiş ve kendisini de yıpratmamış olacaktır.

Sarı-kırmızı sevgilerimle

Eşref Hamamcıoğlu”