Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'a 6222'den ceza

Galatasaray İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak’a geçtiğimiz sezon oynanan Fenerbahçe derbisi sonrası yaptığı “Bildiğim birçok şey var. Bana söylenen birçok şeyler var” şeklindeki açıklaması nedeniyle 6222 sayılı yasa uyarınca para cezası verildi.

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak'a 6222'den ceza

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın, geçen sezon Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamalardan ötürü 6222 sayılı yasa uyarınca ceza aldığı kaydedildi. 6222 sayılı kanunun 22/2 maddesi uyarınca ceza alan Albayrak’ın, madde gereği 1 yıl sahalardan men edilmesi gerektiği; fakat savcılık tarafından verilen idari cezadan ötürü sadece para cezası uygulandığı ifade ediliyor.

Abdurrahim Albayrak’ın 5 bin TL para cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Albayrak’ın sözlerini incelemeye almıştı.

“EĞER BİR TAKIM ŞAMPİYON EDİLECEKSE AÇIK AÇIK ÇIKSIN İLAN ETSİNLER”

Albayrak 2019 Nisan ayında oynanan ve 1-1 biten Fenerbahçe – Galatasaray mücadelesinin ardından, “Eğer bir takım şampiyon edilecekse açık açık çıksın ilan etsinler. Herkeste boşu boşuna uğraşmasın. Bu kadar emeğe yazık günah değil mi?

Bildiğim birçok şey var. Bana söylenen birçok şeyler var. Üzülüyorum Türk futbolunun markası adına. Zamanı geldiğinde çok şey paylaşacağım. Ne yapabilirsin ki?” ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Abdurrahim Albayrak ise elinde olduğu iddia ettiği VAR kayıtlarını açıklamamıştı.

Abdurrahim Albayrak’ın maç sonunda yaptığı açıklamalar: