Futbolda sermaye vesayeti: Demirören gitti, Özdemir geliyor...

Yıldırım Demirören'in bıraktığı TFF Başkanlığı koltuğuna Nihat Özdemir oturtuluyor...

Futbolda sermaye vesayeti: Demirören gitti, Özdemir geliyor...

Milyardolarları bulan Türkiye futbol piyasasında patron konumundaki TFF’nin 1 numaralı koltuğu yine en büyük sermaye gruplarından birine teslim ediliyor.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, federasyonun 1 Haziran’da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İstanbul’da bir otelde bir basın toplantısı düzenleyen Özdemir, adaylığını şu ifadelerle anlattı:

“Sayın Yıldırım Demirören 7 yıl boyunca Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunduktan sonra görevinden ayrıldı. Kendisine futbol ailemiz adına teşekkür ediyorum. Futbolda başarının en önemli anahtarlarından biri istikrardır. Ankaragücü’nün ardından Fenerbahçe’nin yöneticiliğini yaptım. 4 yıldır da TFF’de başkan vekili görevini sürdürüyorum. Burada önemli insanlarla çalıştım. Yıldırım Bey’le yaptığımız projeleri devam ettirmek, yenilerini eklemek, Türk futbolunu ileriye taşımak için 1 Haziran’daki seçimde adayım. Futbolun Nihat ağabeyi olarak 4 yıl Türk futbolunu yönetmeye talibim. Tecrübemle, bilgimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum.”

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin başkanlığını da yapmış olan Özdemir, özellikle son 10 yılda AKP’den aldığı “çılgın proje” ihaleleriyle şirketlerini ve servetini katlamıştı.

TFF Başkanlığı için Nihat Özdemir’den başka adaylığını açıklayan isim olmaması nedeniyle Özdemir’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.