Fuat Oktay: Sırtımız yere gelmez, yeter ki cumhurbaşkanımızın arkasında duralım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Hiç kimse bize bir şey yapamaz dedik. Yeter ki bir ve beraber olalım, dayanışma içerisinde olalım. Cumhurbaşkanımızın etrafında arkasında dimdik duralım" açıklamasında bulundu.

Fuat Oktay: Sırtımız yere gelmez, yeter ki cumhurbaşkanımızın arkasında duralım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Yozgat İl Başkanlığı’nca düzenlenen ‘İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Programda, Oktay’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile çok sayıda partili de yer aldı.

Oktay, davetlilere yaptığı konuşmada, ülke için birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olunduğu sürece dünyada kimsenin Türkiye’nin sırtını yere getiremeyeceğini söyleyerek, “Bunun adı ne olursa olsun, adı süpermiş, cüceymiş bizi ilgilendirmez. Biz sadece bilinen kurumsal altyapısıyla 2 bin 200 yıla kadar geriye giden bir devletiz. Bir devlet geleneği olan milletiz. ‘Kim ne yaparsa yasın’ dedik. ‘Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, terör örgütleriyle de gelsin. İçeriden bizi yıkmaya çalıştıkları taşeron terör örgütleriyle de gelsinler. Hiç kimse bize bir şey yapamaz’ dedik. Yeter ki bir ve beraber olalım, dayanışma içerisinde olalım. Cumhurbaşkanımızın etrafında arkasında dimdik duralım” ifadelerini kullandı.

‘MARKA ŞEHİRLER İÇİN GEREKEN ADIMI ATTIK’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Yozgat’ın alt yapısından içme suyu ve güneş enerjisi kullanımına kadar birçok konuda yatırımların başladığını, bunların devam edeceğini söyledi. Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına ‘ne yapabilirizin istişare toplantısını yaptık. Bu çerçevede tüm belediyelerimizi dinlemek, tüm belediyelerimizin taleplerini istişare etmek suretiyle belli kararlar aldık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Sayın, Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu manifesto çerçevesinde, 11 maddelik manifesto ki bunun 8 tanesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı ilgilendiren, kentin alt yapısı, kentsel dönüşümü, bu anlamda şehirle alakalı birçok kararı içeren görüşmeyi de burada bu manifesto çerçevesinde yaptık ve aynı masa etrafında da karar almak suretiyle vatandaşlarımıza 2023’e giden yolda şehirlerimiz için marka şehirler için atılması gereken adımların da kararını almış olduk” diye konuştu.