Frito Lay fabrikalarında işten çıkarmalara karşı üretimi durdurma kararı

Frito Lay fabrikalarında toplu işten çıkarma kararına karşı Tek Gıda-İş üretimi durdurma kararı aldı.

Frito Lay fabrikalarında işten çıkarmalara karşı üretimi durdurma kararı

HABER MERKEZİ

ABD’li yiyecek tekeli Frito-Lay’in Türkiye’deki fabrikalarında taşeronlaşma sistemine geçmek için toplu işten çıkarmaya gideceği öğrenildi.

Firmanın Manisa, Tarsus ve Kocaeli Kartepe’deki fabrikalarında toplu şekilde işten çıkarmalara gidereceğine ilişkin karar alması üzerine fabrikalarda örgütlü olan Tek Gıda-İş Sendikası eylem kararı aldı.

Firmanın 500’e yakın işçinin çalıştığı Kartepe’deki fabrikasında edindiğimiz bilgiye göre ilk olarak 20’nin üzerinde işçinin işten çıkartılacağına ilişkin karar alındı. Bu sayının firmanın diğer illerdeki fabrikalarında ve bağlı birimlerinde 25’er 30’ar işçi şeklinde değiştiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili Manifesto‘ya konuşan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Bostan, firma yönetiminin kendilerine işçi çıkarma kararıyla ilgili “globalden kaynaklı bir istek olduğunu ve ellerinden birşey gelmediğini” söylediklerini belirtti.

Yönetimin işten çıkarmalar için “yapmak zorundayız” diye direttiğini ve kesinlikle yapacaklarını söylediklerini ifade eden Bostan, “Biz de yönetim olarak bunu yaptıkları andan, gerçekleştiği andan itibaren büyün fabrikalarda üretimi durdurma kararı aldık” ifadelerini kullandı.