Firmalardan 150 kilo altın topladı, 'Bekle beni Tahran' yazıp kayıplara karıştı

İstanbul Kuyumcukent'te altın atölyesi sahibi Mehmet Şirin Adıyeke, işlemek için esnaftan topladığı 150 kilo altınla kayıplara karıştı.

Firmalardan 150 kilo altın topladı, 'Bekle beni Tahran' yazıp kayıplara karıştı

İstanbul Bahçelievler’deki Kuyumcukent’te altın atölyesi sahibi olan Mehmet Şirin Adıyeke, geçen cumartesi günü sosyal medya hesabından ‘Bekle beni Tahran’ yazarak ortadan kayboldu.

Kuyumcukent’te yaklaşık 7 yıldır esnaf olan Şirin Adıyeke, gününde yaptığı ödemeler ve düzgün çalışmasından dolayı Kuyumcukent esnafının güvenini kazandı.

Cuma akşamı ‘yetiştirmem gereken işler var’ diyerek geç saatlere kadar dükkanda kalan Adıyeke, altınları eritti.

Habertürk‘ten Nihat Uludağ’ın haberine göre, Cumartesi günü ise Adıyeke, havalimanında sosyal medya hesabından ‘Bekle beni Tahran’ diyerek paylaşım yaptı. Bu paylaşımdan sonra, dolandırıldıklarını anlayan firma sahipleri harekete geçerek Adıyeke’nin yakınlarına ulaştı. Bir sonuca ulaşamayan firma sahipleri, polis ve savcılığa şikayette bulundu.

150 KİLO KAPTIRDILAR

Açık olan atölyede bulunan Mehmet Şirin Adıyeke’nin kardeşleri iddiaya göre “Kardeşimiz bizi de dolandırdı” dedi. Adıyeke’nin ilk olarak piyasadan 30 kilo altın topladığı öne sürüldü. Ancak alacaklıların sayısı giderek arttı. Son bilgilere göre 60’ı aşkın firmanın Mehmet Şirin Adıyeke’ye yaklaşık 150 kilo altın kaptırdığı tahmin ediliyor.