Fındık peşkeşi: Cumhurbaşkanlığı İtalyan Ferrero için arazi arıyor

CHP'li Adıgüzel, “Geçen günlerde İtalyan firmasından yetkili, Cumhurbaşkanlığının ilgili birimine gidip bir talepte bulunuyor. Cumhurbaşkanlığının ilgili birimindeki yetkili de -ismi bende var- Ordu'ya gidiyor, Ordu'da bu firma adına 60 dönüm arazi arıyor" dedi.

Fındık peşkeşi: Cumhurbaşkanlığı İtalyan Ferrero için arazi arıyor

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM kürsüsünde fındık konusunu ele aldı ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Bakın, devlet dolandırmaz, devlet sözünün arkasında durur” diyen CHP’li Adıgüzel, devletin çiftçiye 135 milyar Türk Lirası borcu olduğunu söyledi.

“İSMİ BENDE SAKLI, CUMHURBAŞKANLIĞI YETKİLİSİ ORDU’DA ARAZİ ARIYOR”

Ferrero firmasının Ordu’da fındık kırma işine girmeye hazırlandığını iddia eden CHP’li Adıgüzel, “Geçtiğimiz günlerde İtalyan firmasından yetkili, Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili birimine gidip bir talepte bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili birimindeki yetkili de, ismi bende var. Ordu’ya gidiyor, Ordu’da bu firma adına 60 dönüm arazi arıyor. Ne için biliyor musunuz? Bu Ferrero ihracatçı birliklerinde var, çikolata sanayinde var, tarlada var biraz sonra söyleyeceğim. Şimdi de kırma işine giriyor. Naturel fındık işine, vagonculuğa, tüccarlığa soyunuyor” ifadelerini kullandı.

“KARADENİZ’DE İHRACAT BİTER”

Adıgüzel açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Değerli arkadaşlarım Ordu’da kırma sanayinde 7 bin 500 işçi çalışıyor. Az sayıdaki fabrikalarda, ihracatçı fabrikalarında. 3 bin kişi de manavlarda deyin. 10 binin üzerinde sadece Ordu’da insan işsiz kalacak. Bakın eğer Ferrero bu işe Karadeniz’de de girerse, Karadeniz’de artık ot bitmez. İhracat biter, manavlar biter. Yabancı yatırım bir ülkeye, ancak orada o sektörde eksiklik varsa girmelidir, ama yabancı yatırım gelip o ülkedeki yerli sanayiyi bitirmek için girmemelidir. Tütün böyle oldu, bakın şeker böyle oldu. Fındık da böyle olmasın, çünkü fındık milli bir davadır. Bakın Ferrero tarlada 40 bin üretici ile anlaşma yaptı. Eğer bu üretici sayısını 120 bine çıkarırsa zaten kimse engelci kalmayacak, sizlere de ihtiyacı kalmayacak. Fındığı başka yerde yetiştirmek adına Ferrero bakın Gürcistan’da fındık dikti. Balkanlar’da dikti. Şili’de dikti, Arjantin’de dikti olmadı. Şimdi de fındığın anavatanı toprağamıza göz dikti. Sevgili arkadaşlarım şu anda ülkemizin 70 bin hektar, yani diğer bir değişle 7 milyon metrekare vatan toprağa işgal altındadır.”