Fikret Orman'dan Fatih Terim'e gönderme

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bu sezon organize ve profesyonelce bir kötülük var" açıklamasını yapan Fatih Terim için "Mevcut federasyon gelmeden önce kendilerini kamuoyu önünde ikaz ettim. Geldikten sonra da ifade ettim. Kamuoyu üzerinden demeçlerle başkanlar, yöneticiler ve teknik adamların hakemleri baskı altına alma ve yönlendirme çabalarının önüne geçmezlerse herkes konuşacak. Ya bu işi kendi yönetim kurullarında kanunlarla çözecekler ya da biz bu sisteme uyacağız" ifadelerini kullandı

Fikret Orman'dan Fatih Terim'e gönderme

Geçtiğimiz günlerde yeniden Kulüpler Birliği Başkanlığı’na seçilen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı taraftarları kulüplerine ve camialarına destek olmaya davet ederek sezonu şampiyon tamamlayacaklarına inandığını söyledi.

Bolu’nun Gerede ilçesindeki tesis açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fikret Orman, teknik direktör Abdullah Avcı’nın gelişiyle uzun süredir uyguladıkları sistemde değişikliğe gittiklerini belirtti.

Orman, Süper Lig’in 3. haftasında 1-1 sona eren Çaykur Rizespor maçındaki futbolu beğendiğini aktararak, şu ifadeleri kullandı:

“Sekiz senedir oynadığımız oyun düzenini değiştiriyoruz. Abdullah hoca ile yeni bir sisteme geçiyoruz. Kolay olmayacağını söylemiştim. Her hafta üstüne koyarak geliyoruz. Çaykur Rizespor maçında taraflı tarafsız herkes Beşiktaş’ın iyi futbol oynadığını düşünüyor. Kötü oynayıp kazanmaktansa, ışık veren takım olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni transferlerin devreye girmesi ve sakatların geçmesiyle Beşiktaş bu sezon şampiyonluğun en büyük adayıdır. Taraftarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Kulüplerinin, camialarının arkasında olsunlar. Burası Beşiktaş Kulübü, biz de Beşiktaş taraftarıyız. Beşiktaş’ın mutluluğu üzerine uğraşalım ve Beşiktaş’ı desteklemeye gayret gösterelim. İyi yolda gittiğimize, bu senenin Beşiktaş için hayırlı olacağına ve sezonu şampiyonlukla bitireceğimize inanıyorum. Zaman da inşallah bizi haklı gösterir.”

Fikret Orman, transfer döneminin kendileri için iyi geçtiğini anlatarak, “Sezon başında söylediklerimizi uyguladık. TFF’nin lisans talimatı, kulüplerin mali disipline girmesini gerektiriyor. Beşiktaş ile alakalı yönetimin tek eleştirilebilecek noktanın finansal yapı olduğu konuşuluyor. Stadın önüne gelip finansla ilgili konuşuyorlar. Takımın yaş ortalamasını indireceğimizi, hedefi olmayan oyuncularla yolları ayıracağımızı ve takımın maliyetini aşağı çekeceğimizi açıklamıştık. Yaş ortalamamızı 4 yaş kadar azalttık. Takım maliyetini 20-25 milyon euro aşağı çektik. Genç ve hedefi olan futbolcuları aldık. İyi bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. 7 futbolcu transfer ettik. Onun için de başarılı olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“TFF’YE VERDİĞİMİZ SÜRE BİTTİ”

Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) hakem kararlarının teknik direktörler ve yöneticiler tarafından kamuoyu önünde tartışılmasını önlemesi için verdikleri sürenin dolduğunu söyledi.

Orman, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile iki gün önce telefonda görüştüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

“Mevcut federasyon gelmeden önce kendilerini kamuoyu önünde ikaz ettim. Geldikten sonra da ifade ettim. İki gün önce de Sayın Federasyon Başkanı’nı aradım. Kamuoyu üzerinden demeçlerle başkanlar, yöneticiler ve teknik adamların hakemleri baskı altına alma ve yönlendirme çabalarının önüne geçmezlerse herkes konuşacak. Spor adamı olarak buna sahip çıkmaya çalışıyoruz ama bundan zarar görüyoruz. Bunları uygulamazlarsa bizim de konuşma sürecine başlayacağımızı söylemiştim. Bunu dün kendisine ilettim.”

Taraftarın da kendilerinin kulüp çıkarlarını savunmadığı algısı oluştuğuna değinen siyah-beyazlı kulübün başkanı, “Biz her görüşmeyi kamuoyunun önünde mi yapıyoruz zannediyorsunuz. Her mevzuyu kamuoyuna anlatacak değiliz. Hakemler hocaların, başkanların ve yöneticilerin konuşmalarıyla yönlendirilecekse Türk futbolunu çok geriye götürür ve marka değerini düşürür. Bunları kendilerine ifade ettik. Hakemler hata yapıyorlar. Hep beraber bunu güzel bir lig haline getirmemiz lazım. Buna hizmet edecek tek kulüp Beşiktaş değil, herkes edecektir. TFF’ye verdiğimiz süre bitmiştir. Ya bu işi kendi yönetim kurullarında kanunlarla çözecekler ya da biz bu sisteme uyacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“ÖRGÜTLÜ ORGANİZE İŞLER…”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligin 3. haftasında Kayserispor’u 90+10’da attıkları golle 3-2 yendikleri maç sonrası basın toplantısında “Geçen sene Galatasaray yalnızlaştırılmaya çalışılıyor gibi bir ortam yaratıldı. ‘Örgütlü organize işler ama amatör’ demiştim. Bu sene profesyonelce işler var. Sözlerime alınmışlar demek ki artık profesyoneller. Bunu bu maç için söylemiyorum. Dışarısı için söylüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.