Figen Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Figen Yüksekdağ'ın duruşması ertelendi

Figen Yüksekdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Figen Yüksekdağ’ın bugün görülen duruşmasında, Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken; bir sonraki duruşma 14 Haziran’a ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı ve hakkında hazırlanan 7 fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan davanın 11’inci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti Figen Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 14 Haziran’a erteledi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, duruşmada açlık grevlerine dikkat çekerek, “Bu demokratik ve onurlu direnişin kazanacağından eminim” dedi.

Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı ve hakkında hazırlanan 7 fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan davanın 11’inci duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Yüksekdağ hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesindeki faaliyetleri, katıldığı eylem ve yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında hazırlanan 92 sayfalık iddianamede “Örgüt yöneticisi olmak” iddiasıyla 83 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Yüksekdağ mahkemede, “Türkiye’nin siyasal tablosunun içinden çıkılmaz hal aldığı bugünlerde tutsaklar açlık grevine girerek demokratik bir çözüm yaratmaya çalışıyor. Açlık grevlerinin en temel talebi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Ben sergilenen bu demokratik ve onurlu direnişin kazanacağından eminim” ifadelerini kullandı.