FHKC’den 1 Mayıs çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), 1 Mayıs dolayısıyla yayımladığı açıklamada, Filistin halkının karşı karşıya olduğu işsizlik ve yoksulluğa dikkat çekerken, tüm emekçilere iş güvenliği sağlayacak adil bir sosyal güvenlik yasası talep etti.

FHKC’den 1 Mayıs çağrısı

Filistin direnişinin simgelerinden Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) 1 Mayıs dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Filistin halkının çok zor bir süreçten geçtiği belirtilirken, ABD ve İsrail’in Filistin halkı üzerindeki tasfiye politikalarını hayata geçirmek için, Filistin’deki bölünmeden ve iç karışıklıktan faydalandığı ifade edildi.

Açıklamada, bazı Arap rejimlerinin, yoksulluk, işsizlik, zulüm ve adaletsizlik ile mücadele eden ve bütün sosyal-ekonomik haklarına el koyulan Filistin halkına rağmen, İsrail ile ilişkileri “normalleştirme” çabasında olduğu vurgulandı. Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yapılan zamlara ek olarak, işsizliğin yüzde 31’e yoksulluğun ise yüzde 35’e çıktığı belirtildi.

FHKC yaptığı açıklamada El Fetih ve Hamas’a, ülkedeki bölünme durumuna son vermeleri ve ulusal ortak değerleri yeniden tesis etmeleri yönünde çağrıda bulunurken, Filistin hükümetinin de Gazze Şeridi’ndeki Filistinli emekçilerin ödenmemiş maaşlarını ödeme ve sosyal haklarını yeniden tesis etme gibi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

1 Mayıs açıklamasında Filistinli emekçilerin iş güvenliğinin sağlanacağı ve onlara onurlu bir yaşamı garanti edecek adil bir sosyal güvenlik yasasının yeniden kurulması gerektiğini ifade eden FHKC, bunun için tüm siyasi partileri, sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını sorumluluk almaya davet etti.

Açıklamada, Filistin Çalışma Bakanlığı’nın Filistinli emekçilerin haklarını korumak adına iş yasasını uygulaması gerektiği vurgulanırken, maaşlardaki adaletsizliğin de giderilmesi gerektiği ifade edildi.