Feyzioğlu'ndan 'yargı reformu' açıklaması: Düşünce özgürlüğü güvenceye kavuşturulacak

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu'na ilişkin ''Güzel işlerin başında Meclisimiz açıldığında yargı reformu strateji belgesinin ilk paketi var'' açıklamasında bulunarak milletvekillerinden 'reform paketinin içini boşaltmadan' yasa çıkarmalarını istediğini söyledi.

Feyzioğlu'ndan 'yargı reformu' açıklaması: Düşünce özgürlüğü güvenceye kavuşturulacak

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Tokatlı Hukukçular Buluşması’na katıldı. Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmasında Yargı Reformu’na değinerek ”Nihayet mahkemeler, ‘Temyiz mahkememiz böyle karar veriyor’ diyerek rahatlıkla sırtlarını Yargıtaya dayayarak Türkiye’de düşünce özgürlüğünü güvenceye kavuşturacaklardır” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında ideolojik bakışı bir kenara bırakıp Türkiye için bir araya geldiklerinde güzel işler yapıldığını söyleyen Feyzioğlu, “Bunu hep birlikte ispatladığımızı düşünüyorum. Bu güzel işlerin başında da Meclisimiz açıldığında yargı reformu strateji belgesinin ilk paketi var. Bu paket mucize değil, eksiksiz değil ama gerçekten önemli adım. En az içeriği kadar önemli olan kısım, hazırlanırken ilk kez Türkiye’de bir Adalet Bakanı ilgili tüm kesimlere dedi ki, ‘Gelin sorunları önce birlikte tespit edelim. Sonra çözümleri birlikte bulalım’. Reform dedikleri belgeler barolara, birliğe, üniversitelere, ‘Şu tarihe kadar görüşünüzü bildirin’ diye gelirdi. Postadan çıktığında da tarih üç gün geçmiş olurdu. Ondan sonra usulen yazardık” ifadelerine yer verdi.

‘ORTAK AKLI ORTAYA KOYABİLİRSEK HER MESELEYİ ÇÖZERİZ’

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortak aklını bir araya getirme kararlılığını ortaya koyduklarını belirten Feyzioğlu şunları söyledi:

“Ortak aklı her meselede ortaya koyabilirsek, terörle mücadelede, Kıbrıs meselesinde, Akdeniz’de… Hangi mesele olursa olsun, bu işin içinden çıkabileceğimizi gösterir. Bu bakımdan ben usulü esas kadar önemsiyorum. Esasa gelince, önce dediler ki, ‘Temmuzda çıkmayınca samimi değil, çıkmayacak’. Şimdi çıkma noktasına gelince başladı bazıları, ‘içi boş’ demeye. İlk paketin içi tabiri caizse ağzına kadar doludur. Sayın milletvekillerimizden istirhamımız, lütfen içini boşaltmadan öyle çıkartın. Çünkü burada büyük bir emek var.”

‘DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÜVENCEYE KAVUŞTURACAKLAR’

“Düşünce özgürlüğü gibi her suç tipi temyiz mahkemesinin denetiminden geçecektir. Nihayet mahkemeler, ‘Temyiz mahkememiz böyle karar veriyor’ diyerek rahatlıkla sırtlarını Yargıtaya dayayarak Türkiye’de düşünce özgürlüğünü güvenceye kavuşturacaklardır. Eksikler var mı? Vardır. Bu anlayış devam ettirildiği takdirde tüm eksiklikleri de gideceğimize inanıyorum.”