Feyzioğlu 'müjdeledi': Yargı paketi 'demokrasi yok' diyenlere tokat gibi yanıt olacak

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na göre AKP'nin yeni 'yargı paketi', "Türkiye demokrasiden sapmıştır" eleştirisini yapanlara "tokat" gibi bir cevap olacak.

Feyzioğlu 'müjdeledi': Yargı paketi 'demokrasi yok' diyenlere tokat gibi yanıt olacak

Son dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yakınlığı dikkat çeken ve iktidara destek mesajı verdiği çıkışlarıyla gündem olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ekim ayında TBMM’de görüşülecek Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketinin kapsamının genişletileceğini söylerken, paketin Türkiye’yi eleştirenlere “tokat gibi cevap olacağını” ifade etti.

Ankara Hakimevi’nde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ve bakanlık bürokratları ile bir araya gelen Feyzioğlu, yeni yasama döneminde TBMM gündemine gelecek “Yargı Reformu”nun ilk paketinin genişletilmesi konusunda değerlendirmelerin yapıldığı toplantının ardından gazetecilere konuştu.

Toplantıda, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketinin daha da genişletilmesi noktasında uzlaşıya vardıklarını açıklayan Feyzioğlu, “Türkiye’nin önünü açacak hukuk devletini güçlendirecek, tüm dünyaya demokrasimizin gücü konusunda en pozitif mesajı verecek ilk paketin Meclisimiz açıldığında ilk gündem maddesi olması için geniş bir mutabakatın bulunduğu özellikle ifade edildi.” diye konuştu.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İYİCE GÜÇLENECEK”MİŞ

Pakete eklenecek konular hakkında bilgi veren Feyzioğlu, “hak ve özgürlükleri genişleten, güvence altına alan hükümlerin iyice güçleneceğini” öne sürerken “Bu çerçevede, soruşturmada tutukluluk sürelerinin kısalması belki bir müjde olarak ifade edilebilir. Çünkü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti var. Cezaevleri artık doluluk haddini fazlasıyla doldurmuş durumda ve soruşturma evresinde azami süreler kısalarak geliyor.” dedi.

“TOKAT GİBİ…”

Feyzioğlu, “son 25 yılda yapılan en çoğulcu ve katılımcı çalışma” olarak nitelendirdiği paket için sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyada, ‘Türkiye bu konuda ciddi değildir, oyalama taktiği içindedir, hukuk devletini güçlendirme niyeti yoktur, demokrasiden sapmıştır’ diyenlere tokat gibi cevap olacaktır. Hukuk devletini güçlendirmeyi düşünmeyen bir devlet, niçin bir buçuk senedir on binlerce kişinin emek harcadığı bir reform paketi hazırlama işine girişsin ki? Burada bir samimiyet vardır.”