Feyzioğlu, Emine Bulut'un ailesinin avukatlığını yapacak

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının önünde bıçaklayarak öldüren Fedai Varan hakkında verilen müebbet hapis kararının istinaf aşamasında Bulut ailesinin avukatlığını TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yapacak.

Feyzioğlu, Emine Bulut'un ailesinin avukatlığını yapacak

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Kırıkkale’de eski eşi Fedai Varan tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut’un ailesini ziyaret etti. Emine Bulut’un annesi Fadime ve babası Ahmet Bulut’un evinde gerçekleşen ziyarette, Kırıkkale Barosu Başkanı Talat Apaydın, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sabri Erdal Güngör, TBB Başkan Başdanışmanı Zafer Köken ile Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak davayı takip eden avukatlar yer aldı.

BULUT AİLESİ TEKLİF ETTİ

Yerel Mahkeme tarafından hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verilen Fedai Varan’ın ‘canavarca hisle’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından ‘ağırlaştırılmış müebbet’ cezası alması için dava İstinaf Mahkemesi’ne taşınmıştı. Baba Ahmet Bulut, ziyaret sırasında Feyzioğlu’na İstinaf aşamasında Emine Bulut davasının avukatlığını üstlenmesi için teklifte bulundu. Ailenin bu istediğini kabul eden Metin Feyzioğlu, Varan’ın yargılandığı davanın istinaf aşamasında Emine Bulut ailesinin avukatlığını yapacak.

TEPKİ ÇEKEN İKİ DAVAYI ALMIŞTI

Feyzioğlu, Malatya’nın Pütürge ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başında öldürülen Saadet Partili görevliler Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’ın katil zanlılarının avukatlığını da üstlenmiş ve bu nedenle eleştiriler almıştı.

Feyzioğlu ismi daha önce de Münevver Karabulut’u işkence ederek öldüren Cem Garipoğlu’nun avukatlığını yapması dolayısıyla da gündeme gelmişti.