Fenerbahçe'yi mağlup eden Efes adını finale yazdırdı

Avrupa Ligi Dörtlü Final(Final Four) ilk maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 92-73 skoruyla mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

Fenerbahçe'yi mağlup eden Efes adını finale yazdırdı

Basketbol THY Avrupa Ligi (Euroleague) Dörtlü Finali’nde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 92-73 yenerek tarihinde ilk kez finale yükseldi. Larkin 30 sayıyla Micic de 25 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Anadolu Efes, finalde CSKA Moskova-Real Madrid maçının galibiyle mücadele edecek. Final maçı 19 Mayıs’ta oynanacak.

İspanya’nın Vitoria kentinde düzenlenen THY Avrupa Dörtlü Finali’nde Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Karşılıklı sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk 3 dakikası 5-5 tamamlandı.

Shane Larkin ile art arda sayılar bulan Anadolu Efes 5’inci dakika geride kaldığında 11-5’lik üstünlük yakaladı. İyi savunmayla farkı kapatarak 7’nci dakika sonunda 16-15 öne geçen Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 20-19 önde bitirdi.

İkinci periyoda özellikle Larkin, Anderson ve Micic’in etkili oyunuyla başlayan Anadolu Efes, 13’üncü dakika geride kaldığında 22-29’luk üstünlük elde etti. Art arda iki 3’lük atış ile farkı 1 sayıya (28-29) indiren Sarı-lacivertliler 15’inci dakikayı 32-28 geride tamamladı. Bu periyotta Fenerbahçe Beko’dan Sloukas, Anadolu Efes’ten de Simon 3’üncü faullerini aldı. Özellikle dış atışlarla daha etkili olan Anadolu Efes devre arasına 45-40 önde girdi.

Müsabakanın ikinci yarısında Larkin ile art arda 7 sayı bulan Anadolu Efes, 23’üncü dakika sonunda farkı 8’e çıkardı (44-52). Fenerbahçe’nin farkı kapatma arayışlarına Larkin, Anderson ve Dunston ile karşılık veren Lacivert-beyazlılar, periyodun bitimine 49 saniye kala farkı 13 sayıya (55-68) yükseltti ve son periyoda 68-57 önde girdi. Üçüncü periyotta 11 sayı üreten Anadolu Efes’ten Larkin, takımının ve sahanın belirleyici ismi olarak öne çıktı.

Son çeyreğe Micic’in art arda 5 sayısıyla başlayan Anadolu Efes farkı 16 sayıya çıkardı. (57-73) Fenerbahçe Beko ise son periyodun ilk 2,5 dakikasında sayı bulamadı. Oyundan kopan Fenerbahçe Beko’yu 92-73 yenen Anadolu Efes, adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Kulüp tarihinde 3’üncü kez Dörtlü Final’e katılan Anadolu Efes, ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi.

ANADOLU EFES’TEN FENERBAHÇE’YE TEŞEKKÜR MESAJI

Maçın ardından Anadolu Efes’in Twitter hesabından Fenerbahçe için teşekkür mesajı yayınlandı. Paylaşımda, “Heyecan dolu bu güzel mücadele için teşekkürler @FBBasketbol! Finalde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz! #BenimYerimBurası” ifadelerine yer verildi.