Fenerbahçe'den Beşiktaş'a 'VAR' desteği

Fenerbahçe, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla sezon başından itibaren tüm 'VAR' kayıtlarının açıklanması gerektiğini bildirdi.

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a 'VAR' desteği

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın yaptığı “VAR kayıtları açıklansın” talebine destek verdi.

Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Beşiktaş’ın talebine destek verildiği ve ligin ilk haftasından itibaren oynanan tüm maçların ‘VAR’ kayıtlarının açıklanması gerektiği belirtildi.

Fenerbahçe’nin açıklamasında ilgili kısmı şu şekilde:

“Değerli rakibimiz Beşiktaş Kulübü’nün derbinin ardından gerek yöneticileri, gerek Saygıdeğer Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarıyla kamuoyuna ilettiği adalet ve şeffaflık taleplerini sonuna kadar desteklediğimizi belirtiriz.

Kulübümüz, zaten bilindiği üzere sezon başından itibaren her adımda ve fırsatta ‘Her Takım ve Kişiye Eşit Mesafede, Mutlak Adaletin Egemen Olduğu İmtiyazsız, Şeffaf Bir Futbol Ortamı’ çağrısı yapmaktadır.

Bu noktada, değerli rakibimiz Beşiktaş Kulübü’nün bugün Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı derbi maçının VAR kayıtlarının açıklanması talebi üzerine biz de bir çağrıda bulunuyor ve sadece son hafta maçlarının VAR kayıtlarının değil, 2019-2020 Cemil Usta Sezonunun 1’inci haftasından itibaren geride kalan tüm haftalardaki tüm maçların VAR kayıtlarının şeffafça açıklanmasını talep ediyoruz.”

BEŞİKTAŞ BAŞVURUDA BULUNMUŞTU

Beşiktaş bugün Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanması için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunmuş; VAR kayıtlarının yanı sıra hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının 26 Aralık Perşembe gününe kadar açıklanması talebinde bulunmuştu.

Başvuruda “22.12.2019 tarihinde Ülker Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası nedeniyle kamuoyunda oluşan infial malumunuzdur.” denilerek, şu ifadeler kullanılmıştı:

“Tüm spor yorumcularının hemfikir olduğu konuların kayıtlara yansıyış biçimlerinin bilinmesi ise kaybedilmiş adalet duygusunun geri kazanımı için son derece önemlidir. Maçla ilgili rapor ve kayıtların paylaşılması, karanlık noktaları aydınlatacak ve kusurlu olanlarla olmayanların ayırt edilmesini sağlanacaktır. Anılan nedenlerle müsabakanın hakem, gözlemci ve temsilci raporlarıyla tüm VAR kayıtlarının 26.12.2019 günü saat 17.00’ye kadar kamuoyu ile eksiksiz olarak paylaşılmasını arz ve talep ederiz.”