Fehmi Koru: Babacan'ın başında, Gül'ün içinde olduğu bir oluşum geliyor

Abdullah Gül'e yakın isimlerden olan yazar Fehmi Koru, AKP'nin ağır seçim yenilgisi sonrası Gül ve Babacan'ın içinde olacağı belirtilen oluşumu yeniden gündeme getirdi.

Fehmi Koru: Babacan'ın başında, Gül'ün içinde olduğu bir oluşum geliyor

23 Haziran seçimlerinde AKP’nin MHP’yle birlikte girdiği seçimlerden ağır bir yenilgi almasının ardından ‘küskünler’ olarak adlandırılan kesimler seslerini yükseltmeye başlıyor.

Bu kesimlerin işaretlerini beklediği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen yazar Fehmi Koru, Gül’e yakın isimlerle seçim sonuçlarını takip ettiğini belirtti ve “Abdullah Gül’ün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak” dedi.

T24 canlı yayınında Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Koru, Binali Yıldırım’ın AKP kadar MHP’nin de adayı olduğunun altını çizerken “MHP açıklamasına bakarsak sanki hiçbir şey olmamış gibi bir açıklama. Kampanya sırasında karşı tarafı suçlayıcı söylemleri MHP’den duyduk. Eğer bir yenilgi varsa iki muhatabı var; MHP de bunun içinde. Bahçeli, başarısızlığı özeleştiriyle karşılamalıydı. MHP deyince akla gelen hassasiyetlerin bir çoğunun yeni söylemler sırasında epey geriletildiğini gördük. Kampanyada MHP’yi rahatsız eden gelişmeler yaşandı. Bahçeli, mitilini getirecekti, böyle bir şey olmadığını da gördük. Burada kalmak yerine Ankara’ya gitmeyi tercih etti. Daha önceki seçimlerle mukayese edilmesine göre AK Parti kaybetti.” diye konuştu.

Gül’e yakın isimlerle seçim sonuçlarının takip ettiğini söyleyen Koru, “Beklentiler istikametinde hareket edecekler. Netice itibari ile bu insanlar seçimden şu çıkarsa bunu yaparız gibi değerlendirme yapmıyorlar. Belli bir ilkeler etrafında buluşmaya çaba gösteriyorlar. Sadece geçmişte AK Parti içinde siyaset yapmış insanlar değil, sadece belli kesimin olacağı değil geniş çerçevesi var. Belirli bir takvim yok. Bundan sonraki dönem daha çok adlarını duyulacak gibi gözüküyor. Abdullah Gül’ün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak.” diye konuştu.

Koru, oluşumun başında ise Ali Babacan’ın olacağını öne sürdü.