Fazıl Say, Kaz Dağları için konser verdi

Fazıl Say, nöbetin 24. gününde, alanında kurulan sahnede piyano çaldı.

Fazıl Say, Kaz Dağları için konser verdi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, madencilik faaliyetleri nedeniyle büyük tehdit altında bulunan ve yurttaşların nöbet tuttuğu Kaz Dağları için konser verdi.

Konser sırasında konuyla ilgili konuşma da yapan Say, “Bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasında yürütülen metalik madencilik faaliyetlerine karşı yurttaşların tek ses olduğu “Su ve Vicdan Nöbeti”ne piyanist Fazıl Say da destek verdi. Say, nöbetin 24. gününde, alanında kurulan sahnede piyano çaldı.

Daha önce 2018 Troia Yılı için Çanakkale Belediyesi’nin talebi ile kente Truva Sonatı’nı kazandıran dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, bu kez de besteleği ‘Kaz Dağları Marşı’ ile kendi eserleri ve dünya klasiklerinden eserleri çaldı.

Fazıl Say, “Bugün burada doğayı korumak için bu kadar kabalık olması, bu kadar aydının bir araya gelmesi beni çok heyecanlandırdı, mutlu etti. Onur duydum Türk halkıyla bugün. Aslında Kaz Dağları için başlatılan kampanyanın 24’üncü gününde, ilk gününden itibaren doğayı savunanlara da bir teşekkür etmek isterim. Onlar hepimizi yönlendirdiler ve konserin olmasına da ilham kaynağı oldular. Onları yalnız bırakmamak için burada amacımız bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konser öncesinde, Çanakkale Belediyesinin vatandaşları alana ulaştırmak için kaldırdığı otobüsler birden fazla polis kontrol noktasından geçirildi. Konsere gitmek üzere yola çıkan 20’den fazla otobüs tek tek durdurulup kimlik kontrolü yapıldı.

Kontrollerin ardından binlerce kişi alana ulaştı. Mudanya Belediyesi bandosu yurttaşları marşlarla karşıladı.