Fatmanur Altun'dan evlere şenlik 'dört maaş' savunması

Fahrettin Altun'un eşi Fahrettin Altun, evlerine giren ikişer maaşın savunmasını "Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın" diyerek yaptı.

Fatmanur Altun'dan evlere şenlik 'dört maaş' savunması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un hem akademisyen hem de THY Yönetim Kurulu Üyesi olan eşi Fatmanur Altun’la birlikte evine dört maaş birden girdiğinin ortaya çıkması gündem konusu olmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili Fahrettin Altun’un herhangi bir izahat yapmadığı ancak “Topunuz gelin, topunuz!” dediği Twitter paylaşımından sonra eşi Fatmanur Altun’un da bir internet sitesindeki yazısı ortaya çıktı.

Fikriyat.com adlı sitede “Vatandaşla alay etmeyin” başlıklı bir yazı yazan Fatmanur Altun, Türkiye’yi yönetenlerin “burjuva tipi devlet”le kavga edenler olduğunu öne sürerken, kendisi gibi üst düzey görevlere getirilenlerin maaşlarının aslında çok düşük olduğunu ima etti, “Devlette “dolgun ücret” karşılığı çalıştığı iddia edilen kabiliyetli bireylerin, burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda aynı hizmetin karşılığında onlarca kat fazla gelir temin edebilecekken devlet hizmetine talip olarak büyük fedakarlık gösterdikleri kasıtlı olarak halkın gözünden kaçırılmaktadır.” dedi.

İnsan aklıyla dalga geçercesine sarfettiği iddialarına, yönetimde yer alan isimlerin verdikler kararlarla “burjuvazinin çıkarlarına ölümcül zararlar verdiklerini” öne sürerek devam eden Altun, “Devlet adamlarının toplumsal tabakalaşmadaki yerlerini, yediklerini, içtiklerini, giydiklerini çoğu zaman yalan yanlış haberlerle sorgulatmaya çalışanlar halkı düşünenler değildir.” ifadelerini kullandı.

Altun, yazısını bir de “uyarı”yla bitirip “Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin” diye yazdı.