Fatih Portakal’dan, Burhan Kuzu’ya: Emekli olup kenara çekilseniz…

Kuzu'nun işaret ettiği BOTAŞ’ın bağlı olduğu Varlık Fonu’nun başında ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bulunuyor.

Fatih Portakal’dan, Burhan Kuzu’ya: Emekli olup kenara çekilseniz…

Doğalgaz zamlarını hükümetin yapmadığını iddia ederek bir şekilde gündeme gelmeyi başaran Burhan Kuzu’ya Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Fatih Portakal, “Bir emekli olup kenara çekilseniz ne güzel olur” diye çağrıda bulundu.

Doğalgaza bir ayda yapılan ikinci zamla birlikte toplamda yüzde 30 fiyat artışı yaşanmıştı. AKP’li Burhan Kuzu, zammın hükümet tarafından yapılmadığını iddia etti. Kuzu’nun işaret ettiği BOTAŞ’ın bağlı olduğu Varlık Fonu’nun başında ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bulunuyor.

AKP’nin İstanbul eski Milletvekili Burhan Kuzu sosyal medya hesabından, “Türkiye, iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi yani BOTAŞ’tır. AK Parti olarak, Türkiye’nin en ücra köşesine doğalgaz getirerek, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık” diye yazdı.

Gazeteci Fatih Portakal, Kuzu’nun paylaşımına tepki göstererek “Bir emekli olup kenara çekilseniz ne güzel olur. Paylaşımlarınızdan kitap bile yaparsınız. Nasıl olur?” diye yazdı.