'Fakir' Erdoğan tabureye oturursa: Siyaseti zenginleşme aracı görenler Başkan'ın bu fotoğrafına baksın...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın parti toplantısında tabureye oturması, yandaşların deyim yerindeyse aklını başından aldı.

'Fakir' Erdoğan tabureye oturursa: Siyaseti zenginleşme aracı görenler Başkan'ın bu fotoğrafına baksın...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta partisinin adaylarını açıkladığı toplantı sırasında, İstanbul adayı Binali Yıldırım konuşurken sahnede bir taburede oturması, yandaşların deyim yerindeyse aklını başından aldı.

Bu isimlerin başını ise AKP’nin yayın organlarından Akşam Gazetesi‘nin yazarı Kurtuluş Tayiz aldı. “Taburede oturan Başkan” başlıklı yazısında  Tayiz, Erdoğan’ın bu davranışıyla “siyasette mütevazılığın simgesi olduğunu” bir kez daha gösterdiğini öne sürdü. Yandaş yazar, “Milletin yıllardır Erdoğan’dan vazgeçmemesinin sırrı işte bu fotoğrafta gizli; AK Parti ve Erdoğan’ın 17 yıllık kesintisiz iktidarının kaynağını başka yerde değil, bu fotoğrafta aramak en doğrusu. AK Parti’nin, yeni bir seçime hazırlanırken elindeki en büyük propaganda afişi işte bu fotoğraf olmalı.” dedi.

“Millet, siyaseti zenginleşme aracı gören, belediye başkanlığını şan, şöhret, zenginlik aracı olarak kullanan adaylardan, başkanlardan bıkmış durumda.” diyen Tayiz, 31 Mart seçimlerinde AKP’yi temsil edecek adayların “taburede oturan Başkan”ın fotoğrafına bakmasında fayda olduğunu yazdı.

“Siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanmak” denilince 1100 odalı sarayı ve sonu gelmeyen servetiyle Türkiye tarihi şöyle dursun, dünya tarihine geçen bir “başarı” hikayesi olan Erdoğan ve çevresinin lüks içindeki yaşamı ortadayken, yaptığı bu değerlendirmeyle Tayiz, yandaşlıkta ölçü izan tanımayan bir “tarz”ı olduğunu gösterdi.

Tayiz’in yazısı şöyle:

“İstanbul adaylarını tanıttığı toplantıda Başkan Erdoğan’ın sahne arkasında taburede oturduğu fotoğraf yılın fotoğrafı seçilecek ve 31 Mart seçim kampanyasının da afişi yapılacak özellikteydi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterdiği Binali Yıldırım’ın konuşmasının bitmesini bekliyor Erdoğan, sahne gerisinde iliştiği bir taburenin üzerinde. Göreve yeni atanan bürokratların lüks araç ve makam pazarlıklarını düşününce; partisini seçime hazırlayan bir liderin mütevazılığı, tevazusu, alçak gönüllülüğü ziyadesiyle yansımış bu fotoğrafa.

Milletin yıllardır Erdoğan’dan vazgeçmemesinin sırrı işte bu fotoğrafta gizli; AK Parti ve Erdoğan’ın 17 yıllık kesintisiz iktidarının kaynağını başka yerde değil, bu fotoğrafta aramak en doğrusu. AK Parti’nin, yeni bir seçime hazırlanırken elindeki en büyük propaganda afişi işte bu fotoğraf olmalı.

Milletin AK Parti’den beklediği bu fotoğraftan fazlası değil; bu ülkeyi yönetmeye aday olan belediye başkan adayları da en az Erdoğan kadar tevazu sahibi olmayı önüne görev olarak koymak zorunda. Millet, siyaseti zenginleşme aracı gören, belediye başkanlığını şan, şöhret, zenginlik aracı olarak kullanan adaylardan, başkanlardan bıkmış durumda.

Vatandaş, adayların asıl derdinin, amacının ne olduğunu görecek göze ve akla sahip. Milleti kimse küçümsemesin boşuna. Derdi hizmet olanı millet gözünden tanır ve başının üstüne taç yapar. Milletin gönlünü kazanmakta zorluk çeken adayların işi aslında hiç zor değil; adaylar, tek derdinin millete hizmet olduğunu kanıtlasın yeter, gerisini millete bıraksın. Sandıkta millet gereğini yapar.

Siyaseti zenginleşme aracı olarak kullananları vatandaş tanımakta zorlanmaz. Milleti kandırmak o kadar kolay değil. Herkesin yaşam tarzı göz önünde. Her şeyi saklayabilirsiniz ama yaşam tarzınızı milletten saklayamazsınız. Belediye başkanı olup bir anda aile işleri büyüyen, varlığı artan, zenginleşen kişileri millet görmüyor mu? Sıradan bir memur veya bürokratken Erdoğan’ın verdiği yetkiyi ve şansı, millete hizmet için değil de zenginleşmek için kullananlar er veya geç dünya malı peşinde koştukları için büyük bir utançla yüz yüze kalmaktan kurtulamayacaklardır.

Bu ülkede en büyük zenginlik milletin gönlünü kazanmaktır, para pul peşinde koşup çırpınmak, ahlaki olmayan işlere tevessül etmek zenginlik değil ruh fukaralığının bir göstergesidir. 31 Mart seçimlerinde AK Parti’yi temsil edecek adayların “Taburede oturan Başkan”ın fotoğrafına bakmasında fayda var. Milletin karşısına çıkmadan önce o fotoğrafa bakıp biraz düşünmeleri yeterli. Başkan adaylarının oturacağı makam koltuğu, Başkan Erdoğan’ın üzerine iliştiği o tabureden fazlası olmamalı. Unutulmasın; makamlar, koltuklar gelip geçicidir, aslolan milletin gönlünde bir yere sahip olmaktır. Başkan Erdoğan’ın siyasetteki başarısının sırrı da budur.”