Fahrettin Altun: İngiltere makamlarının YPG kararını memnuniyetle karşılıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere'de YPG'ye katılan bir kişinin ailesine yönelik başlatılan teröre mali yardım ve destek soruşturması hakkında ''Avrupa hükümetlerinin, yabancı terörist akınını durdurmasının ve terör örgütüne katıldıkları için bu şahıslar hakkında yasal işlemler başlatmasının vakti çoktan geldi'' açıklamasında bulundu.

Fahrettin Altun: İngiltere makamlarının YPG kararını memnuniyetle karşılıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere’de YPG’ye katılan bir kişinin ailesine yönelik başlatılan teröre mali yardım ve destek soruşturması hakkında açıklamada bulundu.

Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “İngiltere makamlarının YPG/PKK’ya aktarılan mali desteği kovuşturma kararını memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Fahrettin Altun’un açıklaması şöyle:

“Avrupa hükümetlerinin, yabancı terörist akınını durdurmasının ve terör örgütüne katıldıkları için bu şahıslar hakkında yasal işlemler başlatmasının vakti çoktan geldi. PKK/YPG, Türkiye için olduğu kadar, bölgesel istikrar ve Avrupa’nın güvenliği açısından da bir tehdittir.

Müttefiklerimiz, bu terör örgütüne verdikleri desteği sonlandırmalı ve Avrupa vatandaşlarının bu terör örgütüne katılmasını görmezden gelmeye son vermelidir. PKK/YPG de DEAŞ gibi bir terör örgütü olarak kabul edilmeli ve o şekilde muamele görmelidir.

Terörizmin her türüyle mücadelede en hayati hamlelerden biri, para kaynağını kesmektir. İngiltere makamlarının YPG/PKK’ya aktarılan mali desteği kovuşturma kararını memnuniyetle karşılıyoruz.”