Fahrettin Altun: ABD'nin kazanımlarını korumak bizim çıkarımıza

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Washington Post gazetesine, 'Dünya, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusu için hazırladığı planı desteklemeli' başlıklı bir makale kaleme aldı.

Fahrettin Altun: ABD'nin kazanımlarını korumak bizim çıkarımıza

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye’de  Fırat’ın doğusuna yapılmasıyla ilgili hazırlıkları tamamlandığı belirtilen askeri operasyon için Washington Post gazetesinde bir yazı kaleme aldı.

‘Dünya, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusu için hazırladığı planı desteklemeli’ başlıklı bir makalede Altun,  “Türk ordusu ve ÖSO kısa süre sonra sınırı geçecek” dedi.

“Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeydoğusunda, Türk vatandaşlarına uzun zamandır yönelen bir tehdidi ortadan kaldırmak ve yerel halkı, silahlı haydutların elinden kurtarmak dışında bir hedefi yoktur.” iddiasında bulunan Altun, “Türkiye’nin Suriye’ye teröristlerle mücadele etmek için muharip güç gönderen ilk ülke olduğunu ve ÖSO’ya IŞİD militanlarının demir parmaklık ardından tutulması için destek verdiklerini” öne sürdü.

Altun yazıda “ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilmesinin DEAŞ’ı ayağa kaldırmamasını sağlamak, Suriye’nin komşusu olan Türkiye’nin çıkarınadır. ABD’nin kazanımlarını korumak ve tarihin tekerrür etmemesini sağlamak bizim çıkarımızadır” ifadesini kullandı.

Altun, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte, yakında Türkiye-Suriye sınırını geçecek. Dünya, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusu için hazırladığı planı desteklemelidir” dedi.