FaceApp ABD'yi harekete geçirdi: Rus yapımı...

Son günlerde oldukça popüler olan ve yaşlandırma uygulaması olarak tanınan FaceApp'in Rus yapımı olması ABD'yi harekete geçirdi.

FaceApp ABD'yi harekete geçirdi: Rus yapımı...

ABD’li Senatör Chuck Schumer, Rusya merkezli fotoğraf düzenleme uygulaması FaceApp için mahremiyet ve ulusal güvenlik gerekçesi ile Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Ticaret Komisyonu’ndan (FTC) soruşturma başlatmasını talep etti.

Akıllı telefonlarda yer alan uygulama, kullanıcıların yaşlılık ve genç hallerini görselleştirmeye yarıyor. Uygulama son zamanlarda sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı.

Schumer, FBI Direktörü Christopher Wray ve FTC Başkanı Joe Simmons’e gönderdiği mektupta, kişisel veri ve görüntülere ulaşım sağlayan uygulamanın milyonlarca ABD vatandaşının mahremiyeti ve ulusal güvenliği için risk oluşturabileceği konusunu aktardı.

Senatör Scjumer mektubunda konuya ilişkin olarak, Rusya merkezli FaceApp uygulamasının ABD vatandaşlarının bilgilerini yabancı hükümetlere nasıl paylaşıldığı konusunda soruların olduğuna dikkat çekti.

Amerikan Ulusal Demokrat Komitesi dün, Rusya tarafından geliştirilen programın, 2020 ABD Başkanlık seçimi aday kampanyaları sırasında kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Reuters haber ajansına göre, Ulusal Demokrat Komitesi güvenlik şefi Bob Lord konuya ilişkin yayınladığı bir e-posta mesajında, neden belirtmeden özellikle Demokrat Parti adaylarına konuyla ilgili uyarıda bulunarak, adayların bu uygulamayı derhal silmesi çağrısında bulundu.

Uygulamanın Rus hükümetine kullanıcı verilerini sağladığına dair ise bir kanıt bulunmadı.

St. Petersburg merkezli Wireless Lab şirketi tarafından geliştirilen uygulama, 80 milyonu aşkın bir kullanıcı kitlesine sahip.