Ezan yalanı için özür dileyen yandaş 'günah' çıkardı: Din düşmanlarına karşı sokaklara taşalım!

Taksim'de "ezanın ıslıklandığı" iddiasının yalan çıkması üzerine özür dileyen AKP'li Süleyman Özışık, bu kez aynı iddianın doğru olduğuna ilişkin "genel bir kanaat oluştuğu"nu öne sürüp, "din düşmanları"na mesaj vermeye çağırdı.

Ezan yalanı için özür dileyen yandaş 'günah' çıkardı: Din düşmanlarına karşı sokaklara taşalım!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen, Işıkçılar tarikatının yayın organı Türkiye gazetesinde, 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde “ezanın ıslıklandığı” yalanı gerekçe yapılarak provokatif bir çağrıda bulunuldu.

Gazetenin yazarlarından Süleyman Özışık, 8 Mart’ta Taksim’de gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü için “Ezan okunuyor ve bu ucubeler, okunan ezanı susturmak için ıslık çalmaya başlıyor” ifadelerini kullanmış, ancak daha sonra daha sonra yazısından ilgili bölümü çıkardığını belirterek yürüyüşe katılan kadınlardan ve okurlarından özür dilediğini belirtmişti.

Özışık bugünkü yazısında ise “özür”ü için günah çıkarırcasına “Ezan-ı Muhammedî’yi protesto ettiği konusunda genel bir kanaat oluştu. Ciddi bir kesim bu protestonun cevapsız kalmaması konusunda ısrarlı.” dedi. “Tepki” için cuma namazlarına çağrı yapan yandaş isim, “Hatta öyle bir akın edelim ki camilere sığmayıp sokaklara, caddelere taşalım. Din düşmanlarına, ezan düşmanlarına verilecek bundan daha iyi bir mesaj olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Özışık’ın yazısında “Haydi cumaya!..” ara başlıklı o bölüm şöyle:

“Cuma namazı henüz farz kılınmamışken, Müslümanlar “Biz buradayız, omuz omuza mücadele etmeye hazırız” düşüncesiyle cuma günleri bir araya gelirdi. Onların bu duruşu, kendilerine zulmetme fırsatı kollayan müşrikler için ürkütücü ve korkutucu bir mesajdı.
Bu bilgiyi şundan ötürü verme gereği duydum.
Taksim’de toplanan kalabalığın Ezan-ı Muhammedî’yi protesto ettiği konusunda genel bir kanaat oluştu. Ciddi bir kesim bu protestonun cevapsız kalmaması konusunda ısrarlı.
Eğer bir tepki verilecekse, o gün bugündür.
Bugün günlerden cuma. Yani İslam âleminin bayram günü. O zaman tıpkı geçmişte olduğu gibi ezan okunduğunda elimizdeki işi gücü bırakıp, camilere akın edelim.
Geçmişte olduğu gibi bir kez daha “Biz buradayız, omuz omuza mücadele etmeye hazırız” mesajı verelim.
Hatta öyle bir akın edelim ki camilere sığmayıp sokaklara, caddelere taşalım. Din düşmanlarına, ezan düşmanlarına verilecek bundan daha iyi bir mesaj olabilir mi?
O zaman haydi!”