VİDEO | Eyüp Sultan Camii imamı, Binali Yıldırım için dua edip oy istedi!

Eyüp Sultan Camii İmamı, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için dua edip oy istedi.

VİDEO | Eyüp Sultan Camii imamı, Binali Yıldırım için dua edip oy istedi!

Eyüp Sultan Camii İmamı Metin Çakar, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için dua edip oy istedi.

Dün Meclis Başkanlığı görevini devrettikten sonra İstanbul’a gelen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın ilk ziyaret noktası Eyüp Sultan Camii oldu. Cami imamı ise Binali Yıldırım’ın ziyaretinde skandal bir hareketle Yıldırım’ın için oy istedi ve cemaate dua ettirdi.

Cadde üzerinde kurulan kürsüde konuşma yapan Yıldırım, Ankara’dan hızlı trenle İstanbul’a geldiğini anlatarak, “Hemen Eyüpsultan’a geldik. Niye Eyüpsultan’a geldik? Eyüpsultan, İstanbul’un manevi mimarı Eba Eyüb El Ensari Hazretleri’nin medfun olduğu yer. İstanbul’un fethi için Peygamberimizin müjdelediği şehrin manevi mimarının yattığı yer. Peygamberimiz ne diyor? ‘İstanbul elbet bir gün feth olunacak, bu şehri fetheden kumandan ne güzel kumandandır, onun askerleri ne güzel askerlerdir.’ İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u kubbelerle, minarelerle süsleyen Mimar Sinan, İstanbul’u ‘İşgalden sonra geldikleri gibi gidecekler’ diyen, İstanbul’u işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1994 yılında İstanbul’u ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan… 25 yıldır bu bayrak inmedi.” diye konuştu.

Cami imamı Çakar ise Yıldırım için “Binali başkanımızın başarılı olmasına, hayırlı işlerde muvaffak olmasına, Allah rızasına, el Fatiha…” ifadelerini kullanarak dua etti.