EYT'liler Yenikapı'da buluştu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yenikapı'da miting düzenledi.

EYT'liler Yenikapı'da buluştu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla bugün Yenikapı’da miting düzenlendi.

Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Davana sahip çıkacaksın, birlikte başaracağız, birlikte güçlü olacağız. Bu dava hepimizin, sen varsan bir fazlayız” diyerek emeklilik prim gününü dolduran ancak yaş nedeniyle emekli olamayan herkesi mitinge davet etmişti.

EYT mitingine birçok kurumun yanısıra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, EYT’lilerin mitinginde idi.

Çerkezoğlu, “EYT’lilerin sorunlarının çözülmesi için ‘bütçeye yük’ hesabı yapmak vicdansızlıktır. Emeklilik yük değildir, haktır. Bugün bizim hakkımızdır, yarın çocuklarımızın hakkıdır” diye konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ise EYT’lilere “Emekli olma hakkımız kutsaldır. Hak birilerinin insafı ya da sadaka değildir. Hak karşılığı ödenmiş olandır. Kalan yaşamımızı, bugüne kadar biriktirdiklerimizi elden çıkararak sürdürmemizi bekliyorlar. Önce haklarımızı sınırlayıp, sonra ‘Emekli olmak istiyorsanız BES’e para yatırın’ diyorlar” diye seslendi.

Özüpak, “Biz haklarımızın tanınmasını istiyoruz. İşe başlarken bize sunulan haklar ne ise onun uygulanmasını istiyoruz. Yasalar geriye dönük işletilemez. Yerel seçimle birlikte en güzel demokratik tepkimiz, vatandaşlık görevimiz olan oylarımızı kullanırken sandıkta tercihimizi bizi anlayan bizi dinleyen ve yanımızdan olanlardan yana kullanacaktık. Bu haklarımızı kullanırken sandığa gittiğimizde yaşadıklarımızı düşüneceğiz. Biz kazanılmış haklarımızın dışında bir şey istemedik. Ve sandığa gittiğimizde elimizi vicdanımıza koyacağız, haklarımızı düşüneceğiz. Bizim en büyük gücümüz birlikteliğimiz” diyerek konuşmasını tamamladı.