Evcil hayvanını sokağa terk edene 10 bin lira ceza

Gelecek hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanan raporda hayvanlara karşı şiddet ve kötü muamele için uygulanacak müeyyidelerin arttırılması öngörülüyor.

Evcil hayvanını sokağa terk edene 10 bin lira ceza

Hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele olaylarının incelenerek, bu olayların önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bu yılın şubat ayında Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuştu.

Komisyon Başkanı Mustafa Yel, Meclis’e sunmak üzere hazırladıkları raporın ayrıntılarıyla ilgili TRT Haber‘e konuştu.

Buna göre evdeki hayvanlarını sokağa terk edenlere de ceza gelecek. Hayvanlara takılacak bir çip sayesinde takip sistemi kurulacak. Raporda, sirklerde hayvan kullanımı ve yunus parklarının yasaklanması da isteniyor.

Gelecek hafta Meclis Başkanlığına sunulması beklenen rapor ile Mustafa Yel şunları kaydetti;

“Biz de istiyoruz ki bu konu ile ilgili olarak bir sertifikaya tabi tutulsun. Bunu alacak hayvan sahipleri tehlikeli bir ırk olduğunu bilsin. Nasıl ki silah alırken bir ruhsata tabii, her önüne gelen silah alamıyor. Bu hayvanlara bakacak olanlar da bir eğitim çalışmasından geçirildikten, herhangi bir suça karıştıkları takdirde hayvan sahiplerine ceza verilsin. İthal gelen kürklerin yasaklanması yurt içinde de kürkü için bakılan hayvanların bakılmaması kesinlikle bu işin yasaklanması konusunda önerimiz var. Sokağa terk edilen bir hayvan sahibine de 10 bin lira kadar para cezası verilmesini öngörüyoruz.”