'Eşofmanlı kız öğrenciler tahrik eder' diyen isim öğretmenliğe geri dönüyor!

Beden eğitimi dersini dine aykırı bulan ve eşofman giyen öğrencilerden "tahrik" olduğunu söyleyen öğretmen, ihraç edildiği mesleğine geri dönecek.

'Eşofmanlı kız öğrenciler tahrik eder' diyen isim öğretmenliğe geri dönüyor!

Konya’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, kız öğrencilerin beden eğitimi dersinde eşofman giymesinin “zina” olduğunu öne süren, Atatürk’ten “malum şahıs” diye bahseden öğretmene yargıda “iyi” haber geldi.

Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli felsefe öğretmeni Ercan Harmancı, okuldaki beden eğitimi dersine karşı çıkarak kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu yazmıştı.

Manifesto‘da da yer alan haberde, Harmancı’nın Facebook hesabından “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor… Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir…” mesajını paylaştığı yer almıştı.

Harmancı, bu skandal paylaşımları sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında açılan soruşturma sonucu öğretmenlik mesleğinden ihraç edilmişti. Harmancı, bu süreçte AKP’ye yakın medya grupları içinde yalnızca Akit gazetesinden destek bulmuştu.

Ancak aradan 2 yıl geçtikten sonra Ercan Harmancı’nın öğretmenlik mesleğinden ihraç edilmesi kararının ardından açtığı karşı davayı kazandığı öğrenildi. Harmancı’nın “müjdeli” haberini yine Yeni Akit duyurdu.

Habere göre, Ercan Harmancı’nın mesleğine geri dönmek için açtığı dava, Konya 1. İdare Mahkemesi tarafından “Öğretmenliğe uygun değildir” gerekçesi ile reddedilmişti. Mahkeme heyeti, Harmancı’nın öğretmenlik görevini yürütemeyeceği kanaatine vardığını ifade etmişti. Burak Mutlu ve Ümit Toprak’ın üye hakim, Nurullah Çelik’in ise başkanlık yaptığı Konya 1. İdare Mahkemesi, Ercan Harmancı’ya ait paylaşımları “cinsiyet ayrımcılığı” olarak yorumlamıştı. Kararı Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıyan Harmancı, davayı kazandı.

“MESLEKTEN ALMAYI GEREKTİRMEZ”

Mahkeme kararında şöyle denildi:

“Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar haricinde, idare hukuku anlamında öğretmenlik mesleğinden alınmayı gerektiren ‘öğretmenlikte yetersiz olduğu’ niteliğinde bir fiili bulunmadığının sonucuna varılması nedeniyle ölçülülük ilkesine göre salt sosyal medya paylaşımlarının, öğretmenlik mesleğinde yetersiz olduğu sonucunu doğurmayacağı değerlendirildiğinden, hakkında yürütülen disiplin soruşturması sonucunda düzenlenen soruşturma raporunda getirilen teklife istinaden Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 58 inci maddesi uyarınca hizmet sınıfı (kadro ve unvanı) değiştirilerek Konya İli, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne memur olarak atanmasına ilişkin 09/03/2018 tarih ve 5067410 sayılı işlemde hukuka uyarlık, aksi yönde davanın reddi yolundaki idare mahkemesi kararında ise yasal isabet görülmemiştir.”