Eskişehir'de aylardır ücretleri ödenmeyen yüzlerce metal işçisi eylemlere başlıyor

Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde çalışan işçiler, aylardır ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle eyleme başlayacak.

Eskişehir'de aylardır ücretleri ödenmeyen yüzlerce metal işçisi eylemlere başlıyor

Eskişehir’de Zeytinoğlu Holding bünyesindeki üç fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçi, aylardır ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle eylem kararı aldı.

Sözkonusu işyerlerinde örgütlü Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) konuya ilişkin bir açıklamasında kararı şu ifadelerle duyurdu:

“Eskişehir’in köklü sanayi kuruluşlarından Zeytinoğlu grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine işyerlerinde işçiler dört aydır ücret alamamaktadır. Ayrıca bu işletmelerde Eylül ayı başından itibaren üretim faaliyeti tümüyle durmuştur. Yaklaşık 500 işçinin mağduriyeti her geçen gün daha fazla artmaktadır.

Sendikamız, bakanlara, milletvekillerine, siyasi partilerin il başkanlarına ve çeşitli kurumlara gönderdiği bir mektupla, burada yaşanan sıkıntıları dile getirmiştir.
Yaşanan mağduriyeti protesto etmek ve kamuoyuna duyurmak için, 25 Eylül’de başlayacak bir eylem programı da hayata geçirilecektir.”

EYLEM PLANI

BMİS’in açıkladığı eylem planı şöyle:

  • 25 Eylül 2019, Saat: 17.00 – Eskişehir Valilik önünde geniş katılımlı basın açıklaması
  • 3 Ekim 2019, Saat:11.00 – İstanbul TMSF önünde basın açıklaması
  • 4 Ekim 2019, Eskişehir AKP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi
  • 22 Ekim 2019, Ankara Yürüyüşü, Çalışma Bakanlığı ve Halkbank önünde protesto eylemleri