Eski BM Savaş Suçları Başsavcısı Del Ponte: Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanmalı

Eski Birleşmiş Milletler Uluslararası Ceza Hukuku Mahkemesi Başsavcısı Carla del Ponte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiğini söyledi.

Eski BM Savaş Suçları Başsavcısı Del Ponte: Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanmalı

Eski Birleşmiş Milletler Uluslararası Ceza Hukuku Mahkemesi Başsavcısı Carla del Ponte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen ‘Barış Pınarı Harekatı’ nedeniyle savaş suçlusu olarak uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğini söyledi.

İsviçre gazetesi Schweiz am Wochenende’ye verdiği mülakatta Del Ponte, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna müdahalesiyle uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Suriye’deki çatışmaları yeniden alevlendirdiğini ifade ederek “Erdoğan’ın Kürtler’i yok etmek için Suriye topraklarını istila edebilmesi inanılmaz bir şey” dedi.

Del Ponte, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği askeri harekatın savaş suçları kapsamına alınıp soruşturulması gerektiğini belirterek, “Erdoğan için soruşturma başlatılıp savaş suçları işlediği iddiasıyla suçlanmalı. Erdoğan’ın bu yaptıklarından cezasız kurtulmasına müsaade edilmemeli” ifadelerinde bulundu.

Del Ponte, Erdoğan’ın Avrupa ülkelerini sığınmacılarla tehdit ettiğini söyleyerek ”Erdoğan sığınmacıları pazarlık kozu olarak kullanıyor” dedi.