Esenyurt'ta Suriyelilerle kavga kitlesel saldırılara dönüştü: Yaralılar var

İstanbul Esenyurt'ta Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar arasında çıkan kavga daha sonra Suriyelileri hedef alan saldırılara dönüştü.

Esenyurt'ta Suriyelilerle kavga kitlesel saldırılara dönüştü: Yaralılar var

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar arasında bıçaklı sopalı kavga meydana geldi. Kavga daha sonra Suriyelileri hedef alan saldırılara dönüştü.

Olay akşam saatlerinde Bağlarçeşme Mahallesi’nde başladı. İddiaya göre mahallede Osmanlı Parkı’nda Suriye uyruklu bir aile park yanında düğün yaptıkları sırada mahallede yaşayanlarla aralarında gürültü sebebiyle tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine kavga çıktı. Kavga sonrası ilçede olaylar büyüdü. Suriyeliler ait dükkanların saldırıya uğradığı olaylarda yaralıların da olduğu belirtiliyor. Yaralananlar 112 Acil Yardım ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan ilçede bazı gruplar “Burası Türkiye!” sloganlarıyla caddelerle yürüyüş yaptı. Polisin biber gazlı ve TOMA’lı müdahalesinin ardından gruplar bölgeden uzaklaştırıldı.

Emniyet güçleri meydanı ablukaya alarak giriş çıkışları kapattı.

Polis olayla ilgili olarak Suriye uyruklu olduğu belirtilen 3 şüpheliyi gözaltına alarak Esenyurt Asayiş Büro Amirliği’ne sevk etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden olaylar sonrası açıklama yapıldı. Açıklamada olayların başlamasına neden olan düğündeki kavganın detayına yer verilmezken, düğünde 3 kişinin yaralandığı, 3 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Yaralıların ayakta tedaviyle taburcu edildikleri ifade edilen açıklamada, “İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve başta Sinoplular Derneğimiz olmak üzere sağduyulu hemşerilerimizin işbirliğiyle provokatif girişimler başarısız olmuştur” denildi.

Olayda ölen ya da öldürülen kimse olmadığı halde sosyal medyada bu yönde paylaşımlar yapıldığı belirtilen açıklamada, bu paylaşımları yapanların tespiti ve haklarında yasal işlemlerin başlatılması için polisin harekete geçirildiği duyuruldu.