‘Esenler otogarını bilime peşkeş çekeceğim’

" ‘Birilerine peşkeş mi çekiyor?’ diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum."

‘Esenler otogarını bilime peşkeş çekeceğim’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP, ‘İYİ Parti’ ve İstanbul Gönüllüleri yöneticileri ve il yönetimleriyle Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

İmamoğlu, Başkan seçilmesinin ardından gelen belediyedeki istifalara dair bir görüşme planladığını açıklayarak şöyle konuştu:

“Görev değişimleri elbette olur. Hizmet ettiler. Elbette herkesin doğruları vardır eksikleri vardır. Pazartesi günü kendilerini çağırdım. Sohbet edeceğiz, kararlarını konuşacağız. Bunlar doğal. Biz yolumuza devam ediyoruz. Belediyemizin 82 bin çalışanına güveniyoruz. Aynı zamanda hazırlığını yaptığımız yönetim kadrolarımız var. İnşallah İstanbul’da yeni bir başlangıcı hep beraber harekete geçireceğiz.”

İSTİFA EDEN PERSONELLE GÖRÜŞME

Verimlilik ve liyakatin altını çizen İmamoğlu, “Tecrübelerini konuşacağız, neler yapabiliriz onu konuşacağız. Şu anki görevi bırakmalarında statü beklentileri olabilir. Pazartesi davet ettim, konuşacağız” dedi.

İmamoğlu, iki seçimde AKP’li rakibi Binali Yıldırım’ın, “Çay davetim halen geçerli” sözlerine dair, “Binali Bey’e teşekkür ederiz. Seçimden önce ben, 4-5 gün kala sürekli çay davetini beklediğimi ısrarla söyledim. Seçimden önce olsaydı o çay çok lezzetli olurdu. Bundan sonraki çaylarımızı içeriz sorun yok. Bu aşamadan sonra sanırım yakışan, beni ziyaret edip, benim kahvemi içmesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmesi, gelip tebrik etmesi.” açıklamasını yaptı.

MEF Üniversitesi’nin mezuniyet törenine de katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplumun her ferdinin cesur olması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu gençlere hitap ederken “Bu ülke lehine konuşabilmeli, asla susmamalı. Susmayan üniversiteler de istiyorum. Onu da belirtmek isterim” diyerek şöyle devam etti:

HAREM VE ESENLER ŞEHİRDIŞINA

“Ben sizlerden ümitliyim. ‘Bu ülkenin kadrosu yok. Bir tek yöneten kadro bizde var’ diyenler oldu. Bence onların gözleri kibirden körleşmiş. Şu salondan kabineler çıkar, İstanbul’u yönetecek kadrolar çıkar.”

İstanbul’a yönelik projelerden “Bu şehrin her anında sizlerden faydalanacağımın sözünü veriyorum. Benim, akıl ve bilimle işim var. Bilişim vadilerini sizlerle kuracağız” diye söz eden İmamoğlu, “Esenler Otogarı’nı bilime ve akla peşkeş çekeceğim” dedi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Esenler dediniz. O büyük alanlar, o rezerv alanları bu şehir adına kötü kullanıldı. Esenler’le ilgili bir projemiz çakıştığı için söylüyorum. Hem Harem’i hem de Esenler’i şehir dışına taşıyacağımız için hızlıca Esenler Otogarı’nı, şehrin kalbinde, metro ulaşımı olan aynı zamanda İstanbul’un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. ‘Birilerine peşkeş mi çekiyor?’ diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum.”

Ahmet Ümit’in yazdığı Cengiz Özkarabekir’in yönettiği Merhaba Güzel Vatanım’ın setine de misafir olan İmamoğlu, sosyal medya hesabından “Şair Nazım Hikmet ve yazar Ahmet Ümit’in hayatlarının fırtınalı yıllarını ve Moskova günlerini anlatan belgeseli sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerini paylaştı.

Son olarak, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde İKSV’nin düzenlediği “Parklarda Caz Konserleri” kapsamındaki konserde gözüken İmamoğlu, “Bu şehrin her yerinde parklar notalarla buluşacak.  Beylikdüzü’nde yaptığımız Yaşam Vadisi sadece bir yeşil alan değil aynı zamanda açık hava kültür sanat etkinliklerinin de mekanı. Bu gece katıldığımız ve artık geleneksel hale gelen caz etkinliği ise bunun en güzel örneği.” dedi.