Esad’ın danışmanı: İdlib’i geri alma üzerinde çalışıyoruz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Danışmanı Şaban Suriye'nin İdlib'i yeniden kontrol altına almaya karar verdiğini söyledi.

Esad’ın danışmanı: İdlib’i geri alma üzerinde çalışıyoruz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Danışmanı Buseyna Şaban, Suriye’nin El Nusra ve ona bağlı grupların kontrolü altında buluna İdlib’i yeniden kontrol altına almaya karar verdiğini ve buna ilişkin takvim üzerinde çalıştığını söyledi.

El Mayadin televizyonuna demeç veren Şaban, “Rusya’nın desteğini alan Suriye yönetimi, İdlib’i terörden temizlenmiş bir şekilde yeniden kontrol altına alma yönünde nihai karar aldı. Şu anda bunun süresini ve yöntemini istişare ediyoruz. Elde edeceğimiz sonuç hakkında hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 Eylül’de Soçi’de yaptıkları görüşmede İdlib’de 15 Ekim’e kadar silahsızlandırılmış bölge kurulması konusunda mutabakata varmıştı. Mutabakatı belirlenen süreye kadar yerine getiremeyen Ankara, ek süre talep etmiş ve güvenlik garantisi veremediği için İdlib’de ortak devriyenin ertelenmesini istemişti.