Esad'ın danışmanı: ABD ve Türkiye teröristlerin hamiliği için topraklarımızda

Buseyna Şaban, ABD ve Türkiye'nin askeri varlığına ilişkin "Onların bizim topraklarımızda yapacağı hiçbir şey yoktur ve bu nedenle teröristlerin hamiliğini yapmak için buradalar’’ dedi.

Esad'ın danışmanı: ABD ve Türkiye teröristlerin hamiliği için topraklarımızda
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın başdanışmanı Buseyna Şaban, Türkiye’nin yürüttüğü askeri harekata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Russia Today’a konuşan Buseyna Şaban, Suriye’de IŞİD’in yeniden ortaya çıkma riskinin bulunduğunu belirtti, Türkiye’nin harekatının bunun müsebbibi olduğuna dikkat çekti.

‘’Her şavaş kaos yaratır ve kaos terör için uygun ortamdır. Bu yüzden bu işgal IŞİD’li teröristler için en uygun zemini oluşturuyor’’ diyen Şaban, ‘’Ama Türkiye için savaşan başat aktör El-Nusra çünkü teröristler (El-Nusra) Türkiye tarafından yönlendiriliyorlar Suriye topraklarını işgal etmek için’’ ifadelerini kullandı.

“TERÖRİSTLERİN HAMİLİĞİ İÇİN BURALADAR”

Türkiye’nin baştan beri, tüm dünyanın çeşitli yerlerinden gelen teröristlere sınırlarından geçip Suriye halkına karşı savaşmaları için izin verdiğini belirten Şaban, ABD ve Türkiye’nin askeri varlığına ilişkin “Onların bizim topraklarımızda yapacağı hiçbir şey yoktur ve bu nedenle teröristlerin hamiliğini yapmak için buradalar’’ dedi.

“KÜRTLER TOPLUMUMUZUN BİR PARÇASI”

Türkiye’nin harekatı sonrası Kürt güçlerin yüzünü Şam’a döndüğünü belirten Buseyna Şaban, “Geçmiş yıllarda Suriye’de istikrarsızlığın baş müsebbibi olarak gördüğü ABD ile tüm işbirliğine karşın hükümetimiz bu yardım çağrısına memnuniyetle karşılık verdi.” diye konuştu.

Şaban şunları söyledi:

“Kürtler, bizim toplumumuzun parçası. Bildiğiniz gibi, Suriye, çok fazla etnik yapıya ve çok fazla dini yapıya ev sahipliği yapıyor… Hükümetimiz her zaman Kürtlere işbirliği ve sınırların ortak korunması için çağrı yapmayı denedi. Ayrıca savaş sırasında Kürtlerin bazılarına silah yardımı yaptık ve Kürtler, Suriye Arap Ordusu ile yan yana teröre karşı savaştılar.’’