Esad İdlib'de Suriye askerlerini ziyaret etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib Kırsalı El Habit Beldesinin ön cephelerdeki Suriye Arap Ordusu askerleriyle bir araya geldi.

Esad İdlib'de Suriye askerlerini ziyaret etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib Kırsalı El Habit Beldesinin ön cephelerdeki Suriye Arap Ordusu askerleriyle bir araya geldi.

Burada askerle konuşan Esad, “Fabrikaları, buğday ve petrolü çaldılar. Bugün de toprağı çalıyorlar.” diye konuştu.

Suriye resmi haber ajansı SANA‘nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Esad, “Suriye’deki bütün bölgeler aynı önemi taşıyor lakin önceliklerimiz somut olarak askeri durumdur. İdlib onlar için ön karakol du, ancak bu durumda çatışma doğudadır, ön karakol ise normal olarak batıda Suriye Arap Ordusunu dağıtmak için ön cephede olur. Baştan beri diyorduk şimdi de diyoruz: İdlib çatışması kaos ve terörü bütün Suriye bölgelerinden söküp atmak için temel olduğunu söylemiştik.” ifadelerini kullandı.

BAHİSLERİ AMERİKALIDAN YANA KULLANIYORLAR

“Bir saldırı veya hırsızlığa maruz kaldığımızda birbirimizin yanında durmamız kendi aramızda koordinasyon kurmamız lazım ancak bazı Suriyeliler özellikle savaşın ilk yıllarında bunu yapmadı. Ama onlar hiçbir şeyi duymuyor. Şimdi de bahisleri Amerikalıdan yana kullanıyorlar.” diyen Esad, “bazılarından yıllarca “savaşacağız ve savunacağız” diye duyduğumuz sözlerden sonra son olarak gördüğümüz şey, Türkiye’nin bir kaç gün içerisinde ele geçireceğiz, elimizin altında olacaktır dedikleri sadece bazı bölgeleri işgal ettiğidir” sözlerini sarf etti.

Esad, “Kuzeyde saldırı başladığında ilk yaptığımız şey, somut olarak siyasi ve askeri muhtelif güçlerle iletişime girmek oldu. Biz de direnen herhangi grubu desteklemek için hazır olduğumuzu söyledik. Bu siyasi bir karar değil bilakis anayasal ve vatani bir görevdir. Eğer bunu yapmaz isek bizler bu vatanı hak etmeyiz” dedi.