Ersoy Dede buyurdu, dağılabiliriz...

AKP'li yazar Ersoy Dede, 15 Temmuz üzerinde çok çalıştığını belirtip "Bu vakte kadar siyasi ayağını göremediysek artık kabullenmek lazım ki, bu organizasyonun siyasi ayağı falan yok" dedi.

Ersoy Dede buyurdu, dağılabiliriz...

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmaları bir kez daha gündeme gelirken, AKP’nin yayın organı Star gazetesinin yazarlarından Ersoy Dede ise öyle bir ‘ayak’ olmadığını iddia edip konunun kapatılmasını istedi.

“15 Temmuz’un Siyasi Ayağı Yok” başlıklı yazısında Dede, “15 Temmuz’un bileşenlerini bulmak için çok çalıştığını” belirtip “Finans ayağını gördük, uluslararası ayağını, meda ayağını, mülkiye, askeriye, adliye tamamını gördük.. Öyle mi?!.. Bu vakte kadar siyasi ayağını göremediysek artık kabullenmek lazım ki, bu organizasyonun siyasi ayağı falan yok..” iddiasında bulundu.

Darbecilerin ‘siyasi ayağı’ belirlemeyi 15 Temmuz sonrasına bıraktığını öne süren Dede, “Kim teşneyse darbeciler onları yanlarına alacaktı.” diye yazdı.

Dede’nin yazısında ilgili bölümleri şöyle:

“15 Temmuz kanlı darbe girişiminin 3.yıldönümünde o bitmeyen tartışma yeniden alevlendi.. ‘Darbenin siyasi ayağı’ tartışması.. Son sözü en başta söyleyelim.. Bu darbenin siyasi ayağı falan yoktu.. Evet en başta herkes gibi ben de çok çalıştım 15 Temmuz’un bileşenlerine. Finans ayağını gördük, uluslararası ayağını, meda ayağını, mülkiye, askeriye, adliye tamamını gördük.. Öyle mi?!.. Bu vakte kadar siyasi ayağını göremediysek artık kabullenmek lazım ki, bu organizasyonun siyasi ayağı falan yok.. Partiler bunu meydanlarda birbirlerini suçlamak için bol bol kullansalar da aslına bakılırsa yola çıkarken darbeciler işin siyasi tarafı üzerine kafa yormamışlar.. Darbe gerçekleştikten sonra onlara bağlılık bildirecek, biat edecek bir satılmış kadro bulabileceklerini düşünmüşler.

***

Bugün 15 Temmuz sonrası hangi parti sözcüsünü dinleseniz, bir ‘siyasi ayak’ suçlaması yaptığını görüyorsunuz. AK Parti de, CHP de, diğerleri de.. İşin esası şu. Siyasi ayak 15 Temmuz sonrasına bırakılmıştı. Kim teşneyse darbeciler onları yanlarına alacaktı. Ama Terör örgütü elebaşı Gülen’in, Humeyni gibi ülkeye dönmesi ve o satılmışların bu alçağa biat etmesi şartıyla.. Bugün çıkıp, ‘siz bu tertibin içindeydiniz’ demek çok doğru değil. Allah fırsat vermediği için neyin ne olduğunu ancak tahmin edebiliyoruz.. Kimin aslında nerede duracağını hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz..”

AKP ‘TABİ Kİ ÇIKSIN’ DEMİŞTİ

Konuyla ilgili CHP’nin 15 Temmuz’un yıldönümü üzerine bir kez daha çağrı yapması ve Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın ifadeye çağrılmasını isteyip “Yürekli bir savcı arıyorum” demesi üzerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Parti olarak kendi iştigal sahamız içinde bu mücadeleyi sürdürdük. Hükümet bu mücadeleyi kuvvetli bir şekilde sürdürüyor. Tabi ki, siyasi ayağı da ortaya çıksın. Biz siyasi ayağı ile ilgili tespit ettiklerimizi uzaklaştırdık” demişti.