'Erken seçim kapıda' iddiası

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı “2020 yılının sonunda ya da 2021 yılının başında yeni bir seçim bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

'Erken seçim kapıda' iddiası

Genel seçimlerin henüz geçtiğimiz yıl yapıldığı  Türkiye’de erken seçim olur mu olmaz mı tartışmaları yeniden gündem oluşturmaya başladı.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, siyasetin çok sıcak bir döneme girdiğini ifade ederek “2020 yılının sonunda ya da 2021 yılının başında yeni bir seçim bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Sarı, bununla birlikte ekonomideki gidişatın negatife doğru ilerlediğini ifade ederek bu durumun mevcut hükümete sorun yaratacağını söyledi.

“HAREKAT ERİMEYİ DURDURDU”

Sarı, “Bu pazar seçim olsa ekonomideki durum mevcut iktidarın oylarını elbette negatif anlamda etkileyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Barış Pınarı Harekâtı’nın kamuoyundaki yansımalarına yönelik olarak ”Vatandaşın muhalefette olan kısmı harekata çok yüksek bir destek vermiyor” ifadelerini kullanan Sarı, MHP ve AKP tabanının yüksek bir destekte bulunduğunu söyledi.

Sarı, harekattan önce Cumhur İttifakı’nın ciddi bir düşüş içinde olduğunu ifade ederek “Barış Pınarı Harekâtı, Cumhur İttifakı’nın oy erimesini şimdilik durdurmuş gibi görünüyor” şeklinde konuştu.