Erkan Mumcu: Abdullah Gül majestelerin valisidir!

"Asıl hesap vermesi gereken adam Abdullah Gül" diyen Erkan Mumcu, Gül için "Majestelerinin valisi" ifadesini kullandı.

Erkan Mumcu: Abdullah Gül majestelerin valisidir!

AKP’nin ilk yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan Erkan Mumcu sessizliğini bozdu.

367 krizinin sanılanın aksine Abdullah Gül’e karşı değil Erdoğan’a karşı yapıldığını iddia eden Mumcu, planın arkasında Gülen Hareketi’nin olduğunu; amaçlarının ise Gül’ü Cumhurbaşkanı seçtirmek olduğunu söyledi.

Mumcu, “‘FETÖ’ bir araç, onları da kullananlar var” derken; Gül hakkında savunduğu iddialara karşılık, “Abdullah Gül’den hesap sorulmalı” dedi.

Bir dönem AKP ‘küskün’ü olan ancak hemen sonra oğlunu AKP’den milletvekili yapan ve ‘dolgun maaş’la Erdoğan’ın ‘İstişare Kurulu’nda yerini alan Bülent Arınç hakkında da konuşan Mumcu, planlar dahilinde Bülent Arınç’ın da yer aldığını savundu.

MEHMET AĞAR, SUSURLUK’TAN KURTULDU

OdaTV yazarı Barış Terkoğlu’na konuşan Mumcu, yıllar süren sessizliğini eski Bakan Ali Babacan’ın istifasını resmen açıklamasının ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘yeni parti’ mesajı verdiği bir dönemde bozdu.

Mumcu, bu sessizliğini konuşacak mecra bulamamasına yorarken; bu süreçte kendisinin ve Anavatan Partisi’nin yaşadığı ‘kumpaslardan’ bahsetti.

Mumcu, 2007 yılında seçimlere sokulmamasını “kumpas” kavramıyla açıklarken, Mehmet Ağar’a da yüklendi. Erkan Mumcu, ANAP-DYP koalisyonunun bozulması sürecinde Mehmet Ağar’ın şantaja uğradığına inandığını söylerken, Ağar’ın bu sayede Susurluk davasından kolay yolla kurtulduğunu iddia etti, ‘FETÖ’ parmağını işaret etti.

Mumcu, AKP-Cemaat kirli ilişkilerine dair ise “bir aile içi suç yaşandı hala örtmeye çalışıyorlar” yorumunda da bulundu.

MAJESTELERİNİN VALİSİ!

Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın bir mutabakat kurduğunu ancak mutabakatı Arınç-Gül ikilisinin bozduğunu ifade eden Mumcu, “Arınç, Erdoğan’ı Gül’e mecbur etti” değerlendirmesini paylaştı.

Ergenekon operasyonlarını 2004 YAŞ kararlarında alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Kolordu Komutanlığı’na çıkarılması kararının tetiklediğini dile getiren Mumcu, operasyonla ordunun ABD inisiyatifi dışına çıkmasının engellendiğini de iddia etti. “Asıl hesap vermesi gereken adam Abdullah Gül” diyen Mumcu, Gül için “Majestelerinin valisi” ifadesini kullandı.

MUMCU’NUN SİYASİ GEÇMİŞİ

1995 yılında Anavatan Partisi’nde politikaya atılan Erkan Mumcu 20. dönem Isparta Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Parlamento’da Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Adalet ve Anayasa Komisyonlarının yanı sıra çeşitli araştırma ve soruşturma komisyonlarında da üye olarak görev aldı. 1995-1996 yıllarında Anavatan Partisi Genel Başkan Danışmanı olan Mumcu, 1997-1998 yılları arasında Anavatan Partisi Genel Sekreteri olarak partisinin karar organında yer aldı. Mumcu, yine 1998 yılı sonundan 1999 yılı Haziran ayına kadar partisinde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Haziran 1999’da kurulan Türkiye Cumhuriyeti 57. Hükümeti kabinesinde Turizm Bakanı olarak yer aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP’den milletvekili oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Erkan Mumcu 15 Şubat 2005’de bakanlık görevinden ve AKP’den istifa ettirildi. Anavatan Partisi’ne dönen Mumcu, tek aday olarak girdiği 4.Olağanüstü Kongre’de Genel Başkanlık’a seçildi.