Erişim Çağrı Merkezi çalışanları, Eskişehir'de düzenlenecek basın açıklamasına çağırıyor

Sendikalaşma hakkını kullanan işçilerin işten atıldığı Erişim Çağrı Merkezi, Tez-Koop-İş'in Eskişehir'deki şubesi önünde yapacağı basın açıklaması ile protesto edilecek.

Erişim Çağrı Merkezi çalışanları, Eskişehir'de düzenlenecek basın açıklamasına çağırıyor

Türkiye İş Bankası iştirakı Erişim Çağrı Merkezi’nde İstanbul ve Eskişehir şubelerinde onlarca işçi, sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atılmıştı. Tez-Koop-İş’te örgütlenen işçiler ve emek örgütleri, karara karşı İş Kuleleri önünde kitlesel bir eylem düzenlemiş ve İş Bankası yönetimini uyarmıştı.

Anayasal haklarını kullandıkları için kapı önüne konulan işçiler Eskişehir’de de bir basın açıklaması düzenlemeye hazırlanıyor.

Tez-Koop-İş’ten yapılan çağrı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da faaliyet gösteren İş Bankası’nın sanayi ve hizmet grubu iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezinde sendikamız tarafından bir süredir örgütlenme faaliyeti yürütmekteyiz. Örgütlenmede son aşamaya geldiğimiz şu günlerde Erişim Çağrı Merkezi yöneticileri tarafından sendikalaşmayı engellemeye yönelik bir dizi girişimlerde bulunulmaktadır. Sendikamıza üye olan çağrı merkezi çalışanları istifaya zorlanmakta, işten çıkarılmakla tehdit edilmekte ve böylece çalışanlar üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Konu ile ilgili işverenin bu haksız ve hukuksuz tutumunu protesto etmek amacıyla 12 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da İş Kulelerinin önünde sendikamız tarafından bir basın açıklaması yapılmıştır. Aynı gerekçelerle şimdi de Eskişehir’de sendikamız tarafından bir basın açıklaması yapılacaktır.”

Tez-Koop-İş, Odunpazarı’nda bulunan Erişim Çağrı Merkezi’nin önünde 18 Eylül Çarşamba günü (yarın) saat 18.00’da başlayacak basın açıklaması için destek ve dayanışma çağrısı yaptı.