Ergenekon ve Balyoz davası savcısına ‘FETÖ’ üyeliğinden 12 yıl hapis cezası

Ergenekon, Balyoz, ÇYDD gibi kumpas soruşturmalarını yürüten eski savcı Mehmet Murat Yönder, 'FETÖ' üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ergenekon ve Balyoz davası savcısına ‘FETÖ’ üyeliğinden 12 yıl hapis cezası

‘FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay Genel Kurul Salonu’nda görülen duruşmaya eski Yargıtay üyesi tutuklu sanık Mehmet Murat Yönder ile avukatı katıldı. Örgüt tarafından özel yetkili savcı yapıldığı, kamuoyunda “kumpas davaları” olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, ÇYDD gibi davaların soruşturma süreçlerini yürüttüğü ifade edilen Yönder, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Savunmaların tamamlanmasından sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanık Mehmet Murat Yönder’in, “silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak” suçunun sabit olduğunu belirterek, 8 yıl hapis cezası verdi. Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören kanun kapsamında sanığa verilen ceza artırılarak 12 yıla çıkarıldı.

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, kanser tedavisi gördüğü sırada savcı Yönder’in talimatıyla evine baskın düzenlenmişti.