Ergenekon savcısı Mehmet Murat Dalkuş tutuklandı

'FETÖ' üyeliği nedeniyle hakkında arama kararı bulunan ve önceki gün Esenyurt'ta yakalanan Ergenekon kumpasının savcısı Mehmet Murat Dalkuş tutuklandı.

Ergenekon savcısı Mehmet Murat Dalkuş tutuklandı

Dalkuş, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında açılan, “FETÖ’ye üye olmak” suçundan yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme Başkanı, savunma yapması için Dalkuş’a süre vereceğini belirterek, yakalamaya ilişkin ifadesini alacağını aktardı.

İfadesinde örgüt üyesi olmadığını öne süren Dalkuş, “15 Temmuz’dan sonra gözaltına alındım. Akabinde tutuklama sevk edildim. Mahkeme ise adli kontrol ile serbest bıraktı. Savcı bu karara itiraz etti. Yeniden yakalama kararı çıkmış. Ben bu kararın hukuki olduğunu düşünmediğim için teslim olmadım. Kaçabilecek durumda olmama rağmen kaçmadım. Sağlık sorunlarım var ve hala tedavim devam ediyor. İnsan sağlığı her şeyin önündedir. Bu yüzden adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmamı talep ediyorum. Bildiğim her şeyi daha önce anlattım” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın kaçma şüphesi, bugüne kadar firari olması ve hakkındaki suçlamaları dikkate alarak Mehmet Murat Dalkuş’un tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, iddianamenin sanığa tebliğine ve savunmasını hazırlaması için Dalkuş’a süre vererek duruşmayı 16 Ocak’a erteledi.