Eren Erdem tahliye oldu

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem, hakkında verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Eren Erdem tahliye oldu

Eski CHP Milletvekili ve CHP PM üyesi Eren Erdem, hakkında verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’ndan işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarılan Erdem, Karbey Dinlenme Tesisleri’ne getirilerek serbest bırakıldı.

Erdem, ailesi ve partililer ile birlikte CHP Silivri İlçe Başkanlığı’na geldi. Erdem’in burada yaptığı açıklamalardan öne çıkan kısımlar şöyle:

“28 Şubat’ta zulmedenlere benzeyen bir güruh rehin aldı ama ben bana zulmedenlere benzememeye and içmiş bir siyasetçi, demokratım, cumhuriyet çocuğuyum. Cezaevine bir CHP’li olarak girdim ve bir CHP’li olarak çıktım. Mücadelemize devam edeceğiz. Demokratik, barışçıl platformdaki mücadelemizi sürdüreceğiz. En büyük temennim, cezaevinde bıraktığım, haksız yere orada olan arkadaşların da özgürlüklerine kavuşmasıdır.”

”Ben Osman Kavala’yla yan yana koğuşlarda kaldım, aramızda bir cam vardı. Birbirimizle bağırarak konuşurduk, o sabahları erken kalkar, yürüyüş yapar, beni de teşvik ederdi. Ben 450 kilometre yürüdüğüm için yeter demiştim ama onun sayesinde 490 gün boyunca yürüdüm.”

“Nerede kalmıştık, diye bir tweet atıyorlar ya. Ben de nerede kalmıştık diyorum. Herkes için adaleti,, çoğulcu demokrasiyi savunmayı sürdüreceğiz. Biz Türkiye’de herkes FETÖ’nün sümüklü mendilini yüzüne sürdüğü dönemde Gülen’i ifşa etmiş bir adamım, ben hâlâ onların açtığı davalarda yargılanıyorum.”