Erdoğan'ın Saray'a davetine beş isimden kabul, bir isimden ret yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'na geçmişte Meclis Başkanlığı ve Meclis Başkanvekilliği yapmış isimler davet edilirken, bunlardan eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'den ret cevabı geldi.

Erdoğan'ın Saray'a davetine beş isimden kabul, bir isimden ret yanıtı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi” amacıyla “Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu” oluşturulmuştu.

Erdoğan’ın kurula üyelik için teklif götürdüğü isimlerden biri olan Bülent Arınç, sevincini “Böyle bir şeyi Rabbim sadakatın sonucunda veriyor, yalakalığın değil. Allah’a hamdolsun.” diyerek açıklamıştı.

Kurula üyelik için hayatta olan tüm eski Meclis Başkanı ve Başkanvekillerine davet gönderildi. Ancak yapılan teklifleri AKP’li kimlikleriyle bilinen eski Meclis başkanlarının hepsi kabul ederken, eski CHP Genel Başkanı ve eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin’in ise reddettiği öğrenildi.

Habertürk’ten Çimen Çetin’in haberine göre, bu kapsamda Hikmet Çetin, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz ve İsmail Kahraman’a kurul üyelikleri için teklif götürüldü. Çiçek, Arınç, Toptan, Şahin ve Kahraman’ın kurul üyesi olmayı kabul ettiği öğrenildi. 1997-1999 arasında TBMM Başkanlığı yapan Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin’in ise, teklife teşekkür edip kurulda yer almayı kabul etmediği öğrenildi.