Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili söylentiler üzerine 'açıklama'

Erdoğan'ın birkaç gündür ortalarda görünmemesi üzerine sağlık durumu ile ilgili başlayan ve giderek artan söylentiler sonrası açıklama geldi. Ancak açıklamanın adresi ne Cumhurbaşkanlığı kaynakları ne de AKP sözcüleri oldu...

Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili söylentiler üzerine 'açıklama'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın birkaç gündür kameralardan uzak olması sonrası sosyal medyada paylaşılan Erdoğan’ın akıbetinin ne olduğuna ilişkin çokça paylaşımda bulunuldu.

Bu süreçte sosyal medyada kimi Arap kullanıcıların paylaştığı ve İngiliz basın kuruluşu BBC’ye atfedilen haberlerde “BBC Arabic Erdoğan kalp krizi geçirdi” iddialarının da yer almaya başlaması meseleyi iyice karmaşık hale getirdi.

BBC Arapça’da yer aldığı iddia edilen sözkonusu haberlerin nereden çıktığı bilinmiyor ancak gelinen nokta itibariyle “belirsizliğin” giderilmesi için Cumhurbaşkanlığı kanallarından da bir açıklama yapılmayınca iş AKP’nin sosyal medyadaki “ünlü”lerine düştü.

Sosyal medya mesaisinin hemen her gününü Atatürk’ü hedef alıp Cumhuriyet’e ve laikliğe meydan okuyan paylaşımlar yapmaya ayırmasıyla bilinen Fatih Tezcan, bu seferki paylaşımında Erdoğan’ın durumuyla ilgili “bilgi” paylaştı.

Tezcan, Erdoğan’ın tatilde olduğunu ve Çarşamba günü İstanbul’a döneceğini yazdı.