Erdoğan'ın özel misafiri Barzani İstanbul'da

Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye’ye geleceğini dün televizyonlarda ortak yayınlanan programda duyurmuştu. Erdoğan, "Yarın mitingim yok. Özel bir misafirim olacak. Neçirvan uzun zamandır gelmedi." demişti.

Erdoğan'ın özel misafiri Barzani İstanbul'da

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Erdoğan’la görüşmek üzere bugün İstanbul’a ulaştı.

Erdoğan’ın Barzani’yi kabulü saat 15.00’da başladı. Dolmabahçe Ofisi’ndeki görüşmenin basına kapalı gerçekleştirildiği öğrenildi.

‘ÖZEL MİSAFİRİM’ DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye’ye geleceğini dün televizyonlarda ortak yayınlanan programda duyurmuştu. Erdoğan, “Yarın mitingim yok. Özel bir misafirim olacak. Neçirvan uzun zamandır gelmedi.” demişti.

Neçirvan Barzani’nin ziyareti, Öcalan’ın “İstanbul seçimlerinde HDP’nin tarafsız kalması” iddialarının yayılmasının ardından AKP’nin ikinci hamlesi olarak yorumlandı. İBB seçimlerinde kürt seçmenlere seslenmek isteyen AKP, seçime 3 gün kala bu yönde hamlelerini hızlandırmıştı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, başkan seçilmesinin ardından ilk yurt dışı seyahatini Türkiye’ye gerçekleştirmiş oldu.

Erdoğan, bu ziyareti “Yarın mitingim yok. Özel bir misafirim olacak. Neçirvan uzun zamandır gelmedi. Başkanlık görevine geldikten sonra randevu talebinde bulundu. Son olarak akşam da işadamlarına bir hitabım olacak. Onlarla Haliç Kongre Merkezi’nde 1500 kişilik yemekli toplantı olacak. Bunun dışında artık programları böylece noktalamış olacağız” sözleriyle duyurmuştu.