Erdoğan'ın operasyon sinyalinin ardından SDG'den açıklama

Erdoğan, "Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır, siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK/YPG’yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın? Amacımız Fırat’ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır." demişti.

Erdoğan'ın operasyon sinyalinin ardından SDG'den açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampındaki konuşmasında Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali vererek, ‘belki yarın belki yarından da yakın’ demişti.

Erdoğan, “Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için sürekli yüzümüze gülen, diplomatik söz oyunlarıyla oyalayanlara diyoruz ki artık söz bitti. Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz. Fırat’ın doğusuyla ilgili muhataplarımıza her türlü ikazı yaptık. Yeteri kadar da sabırla davrandık. Kara devriyesiymiş, hava devriyesiymiş bütün bunların hikaye olduğunu görüyoruz.” ifadelerinin ardından SDG için de şöyle konuşmuştu:

“Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır, siz SDG adıyla gözlerden kaçırmaya çalıştığınız PKK/YPG’yi terör örgütü olarak tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz bunu açıklayın? Amacımız Fırat’ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır. Bu bölgede 2 milyon kişiyi iskan etmeyi planlıyoruz.”

Erdoğan’ın operasyon mesajının ardından açıklama yapan SDG, IŞİD’e karşı savaştıklarını ve IŞİD’in hala ciddi bir problem olduğunu belirtti. SDG’nin Twitter hesabından yapılan açıklamalar şöyle:

“Erdoğan, Türkiye’nin gelecek günlerde Suriye’nin Kuzey Doğusu’na saldıracağını açıkladı. ABD ve Koalisyon partnerlerimize güvenerek halkımızı barış içinde tutmak için çokça ödün verdik. Bu yüzden IŞİD’e karşı savaşmaya devam ediyoruz.

Diplomasi daima savaştan önce masada olmalı. Erdoğan’ın sürekli askeri operasyon tehdidi bunun anlamının savaş olduğunu gösteriyor. Türkiye’ye dışarıdan bir tehdit oluşturmuyoruz fakat Kuzey Doğu Suriye’de halkımızı savunacağız ve Suriye toprağını koruyacağız.

Erdoğan’ın Yeni Osmanlıcı hülyaları ancak daha fazla savaşa, istikrarsızlığa, insan hakları ihlallerine ve bölgede zorla demografik değişikliğe neden olacaktır. NATO tarafından bunlar neden görmezden geliniyor. Bunların NATO’nun değerleri olmadığını düşünüyoruz. Dünya IŞİD’in varlığının ciddi bir problem olduğunu unutmamalıdır. Biz hala IŞİD’e karşı her gün savaşıyoruz.

SDG, 12 bin IŞİDli teröristi düzinelerce hapishanede tutmakta aynı zamanda 70 bin IŞİD’linin ailesini Al-Hawl ve diğer kamplarda korumaktadır. Türkiye’nin işgali Koalisyon’un yaptıklarının geriye döndürülmesi tehlikesi olacaktır. ”