Erdoğan'ın miting kararı ortak canlı yayına ayarlı

23 Haziran seçimleri öncesi İstanbul'da miting yapmayacağı belirtilen Erdoğan'ın bu kararını İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki ortak canlı yayına bağlı olarak değiştirebileceği dile getirildi.

Erdoğan'ın miting kararı ortak canlı yayına ayarlı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayları AKP’li Binali Yıldırım ile CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu karşı karşıya getirecek oturuma dair kulis yazdı.

AKP’den milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerden edindiği bilgileri paylaşan Sarıkaya, “24 Haziran hesapları” başlıklı köşesinde Erdoğan’ın İstanbul’da miting yapmama kararına ilişkin şunları yazdı:

“AK Parti açısından henüz çözülmeyen ve beklentiyi yükseğe taşıyan bir diğer konu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Yıldırım ile İmamoğlu’nun hafta sonu çıkacağı televizyon programı.

Henüz bir karara bağlanmadığını, olmama ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu belirttiler; ancak TV programındaki duruma da bakarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın biri Anadolu, diğeri de Avrupa yakasında iki miting planlaması yapmasının tartışıldığını bildirdiler.”